Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Planificarea nunții - cum să nu te stresezi

Planificarea nunții poate fi fascinantă pentru unii dintre miri, însă pentru alții se dovedește a fi un proces stresant și obositor.

de Redactia Observator

la 30.09.2020 , 16:08

Planificarea nunții - cum să nu te stresezi - Pixabay

Există atât de multe detalii ce trebuie puse la punct pentru un eveniment grandios, numeroase contracte de încheiat și discuții interminabile pe care trebuie sa le porți ca să asiguri reușita nunții tale. Ei bine, cu siguranță nimic din toate acestea nu sună romantic, însă este un eveniment ce reprezintă dragoste și bucurie, nu-i așa? Dacă simți că organizarea nunții îți consumă toate resursele și nu știi cum să o scoți la capăt pentru a planifica totul fără prea mult efort, avem pentru tine câteva sfaturi ce te vor ajuta să nu te mai stresezi.

Planifică din timp fiecare detaliu

Organizarea unei nunți începe cu cel puțin 12 luni înainte de data stabilită și presupune luarea multor decizii importante. Dacă de rochie si costum te poți ocupa chiar si cu 3 luni înainte de nunta, ca sa eviți stresul generat de găsirea locației, a fotografului sau formației pentru nunta trebuie să începi căutările cu mai bine de un an înainte. Asta mai ales în cazul în care îți dorești o locație exclusivistă, cum ar fi saloanele de nunți din Constanța, de la malul mării. Chiar dacă deciziile spontante au și rezultate bune, caută inspirație pe portalurile de specialitate și pune la punct din timp fiecare detaliu legat de aspectele esențiale ale unei nunți.

Articolul continuă după reclamă

Aminteste-ți că trebuie ca totul să fie perfect

Știm cu toții că este dificil să faci totul ca la carte, chiar dacă ai un buget uriaș pentru nuntă și o agendă plină cu idei inedite. Totuși, te poți relaxa mai mult dacă înțelegi că este imposibil să controlezi în totalitate ziua cea mare și că există și lucruri care nu necesită neapărat prea multă atenție. De pildă, pantofii nu trebuie sa se potrivească perfect cu rochia de mireasă, mai ales că nici nu sunt la vedere, iar rochiile domnișoarelor de onoare pot fi închiriate și nu făcute pe comandă după vreun model prea complicat.

Împarte sarcinile cu alte persoane

De regulă, mireasa este cea care se ocupă mai mult de planificarea nunții. Totuși, este un eveniment ce are în centrul atenției mirii, dar și părinții acestora sau nasii. Cu siguranță fiecare participant important pentru marele eveniment are anumite preferințe, însă îndeplinirea dorințelor tuturor nu trebuie să fie responsabilitatea doar a unuia dintre miri. În acest sens, întocmește o listă cu toate lucrurile necesare pentru nuntă și apoi împarte sarcini și altor persoane ce se pot implica în procesul de organizare, în funcție de aptitudinile și posibilitățile fiecăruia.

Planifică nunta după bunul plac

Stresul dinainte de marele eveniment este generat în mare măsură și de ideea că trebuie să faci totul ținând cont de ceea ce vor spune cei din jur. Nunta trebuie sa te reprezinte pe tine și persoana iubită, așa că renunță la tradițiile care te incomodează, alege florile preferate chiar dacă există superstiții că nu sunt de bun augur și nu te mai gândi dacă muzica aleasă pentru petrecere va fi pe placul tuturor invitaților. Ia deciziile în funcție de ceea ce-ti dorești tu, fără să te stresezi cu privire la ce vor spune persoanele al căror rol nu este esențial în planificarea nunții.

Fiecare problema întâmpinată are o rezolvare

Există soluții pentru a depăși orice obstacol chiar dacă organizarea unei nunți vine la pachet cu o mulțime de situații neașteptate. Gestionează orice lucru cu calm, analizează toate detaliile înainte de a lua o decizie, consultă-te cu mai multe persoane și ia în considerare faptul ca până și întâmplările aparent neplăcute pot genera rezultate incredibile.

Ia o pauză atunci când simți nevoia

Chiar dacă ai descoperit peste 100 de locatii de nunta în Timisoara sau în orașul de unde este el, asta nu înseamnă că trebuie să le vezi pe toate sau cel puțin nu într-un timp extrem de scurt. Învață să-ți stabilești prioritățile când planifici cea mai frumoasă zi din viața ta și sa ai timp suficient cu privire la timpul de execuție dedicat fiecărei activități în parte. Ia o pauză atunci cand simți ca ai obosit prea mult deoarece nu este necesar sa vorbești tot timpul despre nuntă sau să planifici în fiecare zi câte ceva. Pană la urmă ai la dispoziție o perioada destul de lungă de timp pentru organizarea fericitului eveniment, nu-i așa?

Timpul trece mai repede decat iti poti da seama, asa ca incearca sa te bucuri de tot ceea ce inseamna planificarea nuntii tale. Tine cont ca simpla prezenta a celor dragi si celebrarea iubirii voastre sunt de ajuns pentru a crea o atmosfera de neuitat, iar in sufletele voastre oricum totul va fi intotdeauna perfect!

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » Ştiri sociale » Planificarea nunții - cum să nu te stresezi