Antena Meniu Search
x

O plantaţie de un milion de euro, distrusă de un individ

O plantaţie de un milion de euro a fost distrusă de un individ dornic de un câştig cât mai rapid. Livada, realizată din fonduri nerambursabile, aparţinea unei femei din judeţul Bacău.

de Redactia Observator

la 27.06.2019, 09:04

Vezi și

O plantaţie de un milion de euro a fost distrusă de un individ dornic de un câştig cât mai rapid. Livada, realizată din fonduri nerambursabile, aparţinea unei femei din judeţul Bacău. Nu s-a gândit nicio clipă că proprietarul terenului de alături o să forţeze uscarea porumbului său, cu un erbicid foarte puternic, interzis în Uniunea Europeană.

Autorităţile de la noi au fost sesizate, însă gestionarea situaţiei le-a dat bătăi de cap.

Proprietarii livezii de cireşi şi peri spun că totul a început în toamna anului trecut, atunci când un vecin şi-a stropit cultura de porumb, din avion, cu glifosat - un erbicid interzis în Uniunea Europeană.

Oamenii au realizat abia în această primăvară că pomii nu mai înverzesc. Şi, pentru că plantaţia a fost pusă pe picioare cu fonduri europene, au chemat un specialist din străinătate ca să depisteze cauza exactă.

Au făcut nenumărate demersuri la autorităţi, dar nu a venit niciun răspuns concret. Oamenii sunt disperaţi, pentru că nu ştiu cum să-şi salveze cultura.

Într-un final, comisarii de la garda de mediu din Bacău au mers în control.

Bărbatul care a pulverizat erbicidul a fost amendat. Specialiştii au stabilit că a folosit o substanţă interzisă, care afectează mediul şi pune în pericol sănătatea oamenilor. Şi nu a anunţat nicio instituţie despre acţiunea sa. Iar compania care a efectuat tratamentul riscă să rămână fără autorizaţie de mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » O plantaţie de un milion de euro, distrusă de un individ