Antena Meniu Search
x

Moartea celor doi polițiști din Brăila a îndurerat o întreagă comunitate

Doi poliţişti din Brăila au murit într-un accident cumplit, plin de necunoscute. În timpul unei misiuni de patrulare, maşina de serviciu a fost scăpată de sub control, a intrat într-un copac şi a luat foc în totalitate. Agenţii nu au mai reuşit să iasă din flăcări. Colegii lor i-au găsit carbonizaţi. Nimeni nu îşi poate explica tragedia. Maşina avea doar un an vechime, iar drumul era drept şi liber în momentul accidentului. Piloţii profesionişti nu exclud varianta unei mâini criminale. Poliţistul avea 45 de ani şi în cel mult un an s-ar fi pensionat. Colega lui avea doar 21 de ani şi se angajase de câteva luni.

de Redactia Observator

la 10.06.2020, 21:33

Vezi și
  • Cei doi polițiști au murit după ce s-au izbit cu mașina de un copac.
  • Anchetatorii nu își explică producerea accidentului.

Este momentul dramatic în care poliţiştii care intervin la locul accidentului recunosc maşina colegilor. Autospeciala ardea ca o torţă în dreptul localităţii Şuteşti. Iar înăuntru, erau blocaţi cei doi agenţi. 

Mihai Bâra avea 45 de ani şi, potrivit primelor cercetări, el ar fi fost la volanul maşinii de serviciu. Pe scaunul din dreapta stătea colega lui de doar 21 de ani, Ana Maria Manea. Cei doi poliţişti lucrau la Secţia 4 de Poliţie din localitatea Ianca. În momentul accidentului, erau în misiune de patrulare. A fost ultima. 

În mod inexplicabil, agentul-şef Mihai Bâra a scăpat maşina de sub control pe o porţiune de drum drept, abia reabilitat. Autospeciala Poliţiei a intrat într-un copac şi a luat foc. Cei doi nu au mai reuşit să iasă din flăcări. Au fost găsiţi carbonizaţi. 

Taman Valentin, şeful Poliţiei Ianca: Atât eu, cât şi colegii am fost şocaţi de cele întâmplate. Întotdeauna le vezi la televizor, vezi că se întâmplă celorlalţi şi nu te aştepti să ţi se întâmple chiar ţie.

De altfel, când martorii au anunţat accidentul, dispecerul i-a apelat ca să intervină chiar pe cei doi agenţi. Pentru că nu au răspuns la telefoane, a fost redirecţionat un alt echipaj. 

Mihai şi Ana Maria intraseră în tură la ora 14, cu şapte ore înainte de tragedie. Înainte de serviciu, poliţistul a fost văzut la un bar din localitate, unde ar fi băut un suc, spun martorii. Agentul mai avea un an până la pensie. 

Colega lui, Ana Maria, se angajase în urmă cu şase luni, când a absolvit Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", din Câmpina. Acum câteva zile, dăduse examenul de tutelă, ceea ce înseamnă că putea merge singură la intervenţii. 

Colegii lor, care au anchetat multe tragedii rutiere, nu-şi pot explica ce s-a întâmplat. 

Taman Valentin, şeful Poliţiei Ianca: Deocamdată nu avem niciun indiciu cu privire la cauzele producerii accidentului. Maşina era destul de nouă, era un Logan din anul 2018, din câte cunosc avea toate reviziile la zi, era ok tehnic. 

Şi piloţii profesionişti consideră accidentul bizar. Maşina era nouă, poliţistul avea experienţă la volan, iar drumul era drept. Cum a ajuns pe câmp? Şi cum ar fi putut să ia foc în totalitate în momentul impactului? 

Titi Aur: Maşina poate lua foc şi la viteză mare şi la viteză mai mică pentru că dacă şocul, lovitura, poate fi de aşa natură încât, când se deplasează motorul sau anumite componente, se rupe o anumită conductă de benzină. Şi când se rupe, curge benzina pe o parte fierbinte a maşinii.

Specialiştii nu exclud însă nici variante unei mâini criminale. Maşina de Poliţie avea revizia făcută luna trecută, iar Inspecţia Tehnică Periodică expira la finalul anului viitor. Autospeciala avea 64 de mii de kilometri la bord. 

Moartea tinerei poliţiste a şocat mii de oameni. Foştii colegi ai fetei îşi amintesc cât de mult a luptat ca să poată îmbrăca uniforma de poliţist. Pe Facebook, curg mesaje de condoleanţe. Cei doi agenţi morţi la datorie vor fi înmormântaţi zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Moartea celor doi polițiști din Brăila a îndurerat o întreagă comunitate