Video Poluarea pune stăpânire pe tot mai multe oraşe din România
Aerul este tot mai greu de respirat în mai multe oraşe din România. La Craiova, oamenii nu-şi mai aerisesc casele, pentru că mirosul de afară este insuportabil. Deşi un panou care arată valorile depăşite ale poluării stă chiar în faţa Primăriei, autorităţile de aici au aflat că există o problemă abia de la reporterul Observator. Iar în Braşov, aşa numita capitală verde, smogul acoperă totul. Specialiştii dau vina pe fenomenul de inversiune termică.
- În Craiova, Ploieşti şi în Braşov sunt mari probleme din cauza poluării.
- Specialiştii dau vina pe fenomenul de inversiune termică.
În zona de nord a Craiovei, oamenii se plâng de câteva zile de mirosul insuportabil. Aerul greu nu a ajuns până la inspectorii Gărzii de Mediu care au aflat de probleme de la reporterii observator.
Directorul instituţiei are o explicaţie totuşi: subalternii nu i au raportat neregulile, iar discuţiile avute arată că, practic, o autoritate nu a ştiut. Alta a ştiut, dar nu i-a păsat.
Poate dacă panoul care stă în faţa Primăriei ar striga în gura mare că aerul din Craiova este poluat peste limitele admise, autoritățile nu ar mai închide ochii la problemele oamenilor. Altfel, alertele sunt ignorate cu graţie, chiar dacă panoul se află în faţa Primăriei, a Prefecturii şi a Consiliului Judeţean.
Comisarii Gărzii de Mediu dau vina pe cei care ard cauciucuri pentru a scoate fierul din ele şi pe cei care ard ilegal deşeuri. Locuitorii cred însă că sursa poluării masive e totuşi alta, aşa că au depus plângeri la Poliţie.
- Victoria şi Aurel s-au căsătorit la 20 de ani şi de atunci sunt de nedespărţit. Secretul lor: "Nimic nu se...
- 19 decembrie, Sfântul Mucenic Bonifatie. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- 19 decembrie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- Evenimente în Bucureşti, joi 19 decembrie. Ce nu trebuie să ratezi
- 18 decembrie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
La câteva sute de kilometri distanţă, un alt oraş este acoperit de smog.
Turnul fostei Centrale electrice de termoficare are o înălțime de 280 de metri. Este singura construcție a cărei porțiune superioară trece de pătura de smog ce învelește, în acest moment, municipiul Brașov.
Localnic: Avem pretenția că suntem un oraș de munte și Brașov este capitala verde. Hai să fim serioși, de unde capitala verde?
Specialiștii au găsit o altă explicaţie.
Ioana Benga, șef serviciu APM Brașov: Stratul de inversiune termică, din zona troposferică, se manifestă ca un capac, care prinde sub el și ține sub el poluanții.
Şi la Ploieşti în ultimele zile locuitorii s-au plâns de un miros înţepător, iar stațiile de monitorizare au înregistrat valori crescute ale indicatorului benzen.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰