Antena Meniu Search
x

Unul dintre pompierii care au intervenit la Bamboo şi-a pierdut nepoata în incendiul de la Colectiv

În decenii de carieră sunt pompieri care n-au văzut niciodată flăcări ca în clubul Bamboo. Incendiul mistuia localul de mii de metri pătraţi cu aşa putere, încât e greu de crezut că toţi cei dinăuntru au scăpat nevătămaţi.

Vezi și

În decenii de carieră sunt pompieri care n-au văzut niciodată flăcări ca în clubul Bamboo. Incendiul mistuia localul de mii de metri pătraţi cu aşa putere, încât e greu de crezut că toţi cei dinăuntru au scăpat nevătămaţi.

-Un asemenea incendiu, în timp de 27 de ani, cu flăcări violente, nu am întâlnit până acum. Nu îmi venea să cred cât de bine s-a acţionat la flăcările care erau aşa mari, de am putut să-l stingem!

O spune omul care, de mai bine de un sfert de secol, trăieşte mai mult printre flăcări, plutonierul adjutant şef, Gheorghe Răduţă. 

-Aşa flăcări nu au existat. Ardea foarte violent pe o suprafaţă de circa 2-3.000 de metri pătraţi, fum mult şi flăcările se ridicau la o înălţime de opt-zece metri.

Pe acelaşi subiect

Pompierul s-a apucat repede de ce ştie mai bine: să stingă focul, să salveze oameni. A luptat deopotrivă cu flăcările şi cu gerul cumplit.

-Era o temperatură atât de mare de trebuia să stăm la cel puţin 5-7 metri distanţă de locul focarului. Vreau să vă spun că în partea stângă a lacului se topise gheaţa. Mă uitam la colegii mei de la detaşamentul Obor. Erau hainele de pe ei, dacă le dezbrăcau, stăteau în picioare! De la genunchi în jos era stratul de gheaţă de 2 centimeri.

Ca o ironie tristă a sorţii, Gheorghe Răduţă, omul care a scos din flăcări mii de suflete, şi-a pierdut nepoata în incendiul de la Colectiv. Pe Roxana Elena Boghian.

-A 62-a victimă. Făcea 26 de ani! I-a zis tată, sunt ok şi după aceea au intubat-o şi de atunci n-a mai deschis ochii.

Şi el, şi colegii lui se gândesc tot timpul că sunt părinţi, iar asta le dă putere şi mai mare să lupte cu focul. Aşa a făcut şi Florin Ştefănescu, unul dintre primii pompieri care au ajuns la incendiul din Bamboo. 

-Era panică, când am ajuns, lumea ţipa, ne-au văzut pe noi acolo că am ajuns.

Florin a intrat în club, când încă flăcările nu-l cuprinseseră în întregime. A găsit oameni pe care i-a scos repede afară. Apoi, după ore bune de luptă cu focul, a sunat acasă.

-Am avut apeluri pe telefon... Prima oară mi-am sunat soţia şi copilul.

-Noi am fost primul echipaj SMURD care am ajuns.

Iar Ionuţ a fost omul care a îngrijit victima în starea cea mai gravă.

-Am acordat primul ajutor, coborând din ambulanţă, am văzut alte fete care au intrat în ambulanţă în faţă, cred că erau în stare de hipotermie. Le-am lăsat să se încălzească 5-6 minute după care+08.29 Ne-am deplasat la spitalul Floreasca.

Tânăra pe care paramedicul a găsit-o ieri inconştientă, acum şi-a revenit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Unul dintre pompierii care au intervenit la Bamboo şi-a pierdut nepoata în incendiul de la Colectiv