Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Administratorii clubului Bamboo susțin că au dovezi că focul a fost pus. Poliţia îi contrazice

Ruinele unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din lume fumegă şi după două zile de la incendiu. Înăuntru, nimeni nu intră. Nici anchetatorii, care, între timp, au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

de Redactia Observator

la 22.01.2017 , 19:50

Ruinele unuia dintre cele mai cunoscute cluburi din lume fumegă şi după două zile de la incendiu. Înăuntru, nimeni nu intră. Nici anchetatorii, care, între timp, au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

 Dacă focul a pornit din vina lor, administratorii riscă închisoare. Ei susţin însă cu tărie ipoteza unei mâini criminale, în ciuda lipsei dovezilor. Tot mai multe voci laudă şi profesionalismul angajaţilor, care au reuşit să evacueze, în mai puţin de 10 minute, sutele de clienţi aflaţi în interior. 

O mână criminală. Un foc pus intenţionat în timp ce 700 de tineri petreceau sâmbătă dimineaţă, unul lângă altul, într-un club-legendă al Bucureştiului. "Au fost identificate persoane necunoscute clubului, era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, unde a fost sala de fitness. Cert, toate datele duc în acea zonă, privind izbucnirea incendiului.", susţine Cătălin Dancu, avocatul administratorului clubului Bamboo.

Vezi și

Totuşi, anchetatorii infirmă această ipoteză. "Nu există niciun indiciu cu privire la o mână criminală, aşa cum s-a vehiculat.", a declarat Radu Gavriş, seful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei.

Pe acelaşi subiect

El e Radu Tarcan, administratorul care e PRIMUL tras la răspundere în faţa legii. Nu a murit nimeni, dar cine va fi găsit vinovat pentru dezastrul din club riscă între 5 şi 12 ani de închisoare. 

Reporterii Observator au obţinut în exclusivitate imagini din interior. Totul e ruină. La intrare, se mai văd rămăşiţe din tocul uşii. 

Strălucirea clubului s-a transformat în scrum. Aşa arata până acum două zile. Era în top 10 cluburi celebre nu doar din Europa, ci din întreaga lume. S-a reinventat de la an la an. Lovitura a fost dată în 2010, când a fost construită o scenă spectaculoasă, chiar de echipa care a ridicat scene şi pentru Cirque du Soleil sau Moulin Rouge. Show-ul de lumini completa atmosfera. Înăuntre se consumau băuturi fine, servite cu focuri de artificii.

La audieri, un agent de pază le-a spus procurorilor că au fost 5-6 ieşiri de urgenţă, iar evacuarea a fost făcută cu mult calm, în mai puţin de zece minute. 

Tinerii din club povestesc că cei care s-au aflat aproape de intrarea principală, au ieşit imediat. Alţii au fost prinşi la locul pentru fumat, care este chiar lângă lacul Tei.

Apoi au ajuns în zona piscinei. O curte baricadată cu garduri şi mai înalte. Fetele şi-au abandonat tocurile înalte. Desculţi, uzi, în vânt aspru, la minus 10 grade, mulţi au intrat în hipotermie. 

Pentru explicaţii în faţa anchetatorilor, a fost chemat şi patronul Joshua Castellano. Un afacerist controversat. 

Focul a distrus complet localul de noapte şi în 2005.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Administratorii clubului Bamboo susțin că au dovezi că focul a fost pus. Poliţia îi contrazice