Antena Meniu Search
x

În plină criză a pestei porcine, porcul pierde teren în faţa vitei. Un kilogram din Japonia costa chiar și 1.000 de euro

În plină criză a pestei porcine, porcul pierde teren în faţa vitei, în farfuriile românilor! Dar pentru că rasa românească nu e faimoasă pentru frăgezime, importăm tot mai multă carne de la an la an. Aducem vită chiar şi din Japonia, din regiunea Kobe, unde animalele sunt crescute cu masaj şi muzică. La noi, un kilogram dintr-o astfel de delicatesă se vinde chiar şi cu o mie de euro. 

Vezi și

În plină criză a pestei porcine, porcul pierde teren în faţa vitei, în farfuriile românilor! Dar pentru că rasa românească nu e faimoasă pentru frăgezime, importăm tot mai multă carne de la an la an. Aducem vită chiar şi din Japonia, din regiunea Kobe, unde animalele sunt crescute cu masaj şi muzică. La noi, un kilogram dintr-o astfel de delicatesă se vinde chiar şi cu o mie de euro. 

Chef Iosif pregăteşte carnea de vită cu o precizie matematică. A învăţat asta pe vasele de croazieră, iar acum friptura pregătită de el a devenit preferata bucureştenilor. Vedeta din meniu este vita Kobe.

Animalele crescute în Japonia sunt hrănite cu cereale şi beneficiază de masaj în fiecare zi. Nu e de mirare că un kilogram de carne din regiunea Kobe costă chiar o mie de euro. Importăm vită şi din Regatul Unit.

Preţul pentru o porţie începe de la 70 de lei şi ajunge până la 350 de lei. De ce atât de mult? Gustul şi frăgezimea fac diferenţa. Cu cât stă mai mult la maturare, cu atât se schimbă savoarea.

Medicii ne recomandă să consumăm carne de vită de două ori pe săptămână.

În România, importul de vită este chiar de două ori mai mare decât exportul. Iar acest tip de carne câştigă tot mai mult teren în faţa consumului de porc şi pui - aflate deocamdată pe primele locuri în preferinţele românilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În plină criză a pestei porcine, porcul pierde teren în faţa vitei. Un kilogram din Japonia costa chiar și 1.000 de euro