Video

Preparate tradiţionale bucovinene, pregătite sub ochii oaspeţilor. După ospăţul regesc, turiştii au trecut la hore şi sârbe

De Redactia Observator.
Publicat: 03.05.2021, 08:53.
Actualizat: 03.05.2021, 09:36

Berbec la proţap, sarmale în oală de lut, drob, miel la ceaun sau afumături făcute după rețete vechi. De aceste bunătăți au avut parte turiștii care au petrecut ieri, de Paște, în Bucovina. Copiii au făcut şi un concurs de ciocnit ouă, iar cei mari au ascultat muzică populară şi au dansat cât i-au ţinut călcâiele, ca înainte de pandemie.

În inima naturii, în jurul meselor îmbelșugate. Așa şi-au petrecut Paştele turiştii care au mers în Bucovina în minivacanţa de 1 Mai.

Liviu Bazarcă: Am pregătit ouăle încondeiate, ouă roșii și bineînțeles, vedetele, ouăle de prepelita murate, drob, cighir, friptură de miel, majoritatea sunt pe baza de miel.

Citește și:

Cele mai multe dintre bucatele tradiţionale au fost pregătite chiar sub ochii oaspeţilor.

''Un berbec la proțap, după cum vedeţi l-am fezandat aşa timp de aproape o săptămână, după care îi aplic această hârtie de copt, învelim în folie de aluminiu şi îl băgăm la flacără.''

Preparate tradiţionale bucovinene, la mare căutare

Pentru preparatele tradiţionale bucovinene au venit turişti din toate colţurile ţării.

''Plecăm acasă cu vreo 4-5 kg în plus. Totul este magnific, este un peisaj superb, este extraordinar.''

''Sunt din Slobozia și mi-a plăcut mâncarea foarte mult, e tradițională și nu am mai mâncat de foarte mult timp așa.''

''Vin după un post cam lung și mă înfruptă și eu din câte ceva.''

''Dulciurile îmi plac în special, cozonacii sunt fan, dar mi-au plăcut ruladele, specialitățile, lucruri pe care nu le-am mai mâncat în altă parte.''

Şi copii s-au simţit bine. Ei au avut parte şi de un concurs de ciocnit ouă.

Iar după ospăţul regesc, turiştii au trecut la hore şi sârbe, ca înainte de pandemie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.