Antena Meniu Search
x

Profesor universitar din Cluj, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Dascălul a rămas şi fără 10.000 de euro

Un profesor universitar din Cluj a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Dascălul a rămas şi fără 10.000 de euro, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Cluj.

de Monica Palade

la 10.05.2021, 17:35

Profesor universitar din Cluj, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Dascălul a rămas şi fără 10.000 de euro - Shutterstock

Potrivit unui comunicat DGA, „pe 2 septembrie 2017, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulți studenți, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia ”Mecanisme I şi II”.

Mită pentru promovare

Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi.

Persoana în cauză a fost, inițial, reținută pentru 24 de ore iar, ulterior, instanța a dispus să fie cercetată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Profesor universitar din Cluj, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Dascălul a rămas şi fără 10.000 de euro