Antena Meniu Search
x

Profesorii de la şcoala specială pentru elevi cu dizabilităţi din Bucureşti au interzis accesul presei în instituţie

În timp ce oamenii cu suflet mare nu mai ştiu ce să facă pentru copiii cu probleme, profesorii de la şcoala specială pentru elevi cu dizabilităţi din Bucureşti refuză să permită presei accesul în instituţie!

Vezi și

În timp ce oamenii cu suflet mare nu mai ştiu ce să facă pentru copiii cu probleme, profesorii de la şcoala specială pentru elevi cu dizabilităţi din Bucureşti refuză să permită presei accesul în instituţie!

"Toţi batem la ei, toţi. Toate clasele de sus până jos.", spune profesorul. Toni Filip, paznicul Şcolii nr. 4 din Bucureşti, este cel care a făcut publice înregistrările: "Un copil într-o zi, l-a bătut de trei ori. Când i-a dat o palma, l-a dat cu capul de perete, de i s-a învineţit obrazul." Suprinzător, directorul şcolii, Polina Hristu, neagă aceste acuzaţii: "Nu au agresat niciun copil, asta s-a demonstrat foarte clar în comisiile de disciplină." 

Să vedem cum arată o zi obişnuită în şcoala împotriva căreia un ONG a făcut o plângere penală la Parchet. Conducerea şcolii a refuzat dialogul şi a chemat două echipaje de poliţie. ONG-ul care a semnalat abuzurile a cerut Guvernului să intervină şi să asigure, prin lege, transparenţa în astfel de şcoli. 

Într-o scrisoare publică, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a semnalat că în şcoala specială numărul 4 din Bucureşti copiii cu dizabilităţi sunt bătuţi, târăţi pe jos, legaţi cu funia. Şi a adus dovezi înregistrate. 

Pe acelaşi subiect

Înainte de finalizarea anchetei discliplinare profesorul-supraveghetor şi-a dat demisia. Patru plângeri a primit directoarea şcolii, într-un singur an. Fără nicio legătură cu profesorul demisionar. 

Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de asistenţă socială fac acum anchete. 

ONG-ul care a făcut publice înregistrările a cerut Guvernului să ancheteze cum sunt îngrijiţi peste 30 de mii de copiii cu dizabilităţi din cele 176 de şcoli speciale din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Profesorii de la şcoala specială pentru elevi cu dizabilităţi din Bucureşti au interzis accesul presei în instituţie