Antena Meniu Search
x

Prognoza METEO: cum va fi vremea in urmatoarele zile

Incepand din dupa-amiaza zilei de joi si pana vineri dimineata, aria ploilor va cuprinde toata tara. Local se vor cumula cantitati de apa de 20...25 l/mp si izolat 35...40 l/mp, in special in jumatatea de sud a teritoriului.

JOI (21 martie)

Desi valorile termice vor fi in scadere in vest si sud-vest, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va avea innorari, iar aria ploilor se va extinde si va cuprinde toate regiunile. La munte, iar spre sfarsitul intervalului si in nord si in vest ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu intensificãri temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in cursul noptii in sud si sud-vest, unde rafalele vor depãsi local 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

VINERI (22 martie)

Vremea se va raci in toata tara, iar cerul va fi mai mult noros. In vestul, centrul si nordul teritoriului vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55...60 km/h si peste 80...90 km/h la munte, viscolind si spulberand temporar zapada. In sud si sud-est, vor fi precipitatii sub forma de ploaie ziua si mixte noaptea, iar rafalele vor depasi local 60...70 km/h. In Moldova, ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vantul se va intensifica panã la tare, iar spre seara si noaptea va fi viscol. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade, usor mai ridicate in sud-est, iar cele minime in general intre -10 si 0 grade. Presiunea atmosferica va creste.

SAMBATA (22 martie)

Vremea va fi rece pentru aceasta data, mai ales in nord, nord-est si centru, unde noaptea va fi ger. Cerul va fi variabil, cu unele innorãri ziua in estul teritoriului si in zona de munte, unde izolat vor cãdea precipitatii slabe mai ales sub formã de ninsoare. Vantul va avea intensificari in regiunile estice si la munte, cu viteze ce vor depãsi la rafalã 60 km/h si doar temporar in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi de la -8...-7 grade in nordul Moldovei panã la 10 grade in Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor incadra intre -13 si -3 grade, mai coborate in Moldova si in zonele depresionare, panã la -17...-15 grade.

sursa: meteoplus.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Prognoza METEO: cum va fi vremea in urmatoarele zile