Foto

Pui de barză căzut din cuib, salvat de pompierii din Olt

De Diana Udrescu.
Publicat: 06.06.2021, 09:31.
Actualizat: 06.06.2021, 10:12

Misiune inedită a pompierilor din Olt în noaptea de sâmbătă spre duminică. Aceștia au intervenit pentru salvarea unui pui de barză căzut din cuib.

Puiul de barză salvat de pompieri

ISU Olt

Alarma a fost dată de localnicii din comuna Priseaca, satul Buicești, după ce puiul de barză a căzut din cuib. Salvatorii au acționat cu ajutorul autospecialei pentru intervenție și salvare de la înălțime. Pompierii și-au dorit ca pasărea călătoare să fie transportată în condiții speciale, așa că s-au folosit de o cutie și un hanorac pufos pentru ca puiul să ajungă în siguranță acasă.

Pompierii au reîntregit familia de berze

În urma acestei misiuni speciale, pompierii au reușit să întregească familia, care mai avea alți trei pui. „Misiunea noastră este să salvăm orice viață aflată în pericol!”, au declarat salvatorii.

Este al patrulea pui de barză salvat anul acesta. Salvatorii Detașamentului de Pompieri au intervenit, zilele trecute, pentru salvarea altor trei pui de barză care au căzut din cuibul lor aflat pe un stâlp de electricitate, dintr-o localitate arădeană.

În România sunt înregistrate anual aproape trei mii de cuiburi de berze. O dată cu răcirea vremii, păsările călătoare încep să migreze spre nordul Africii și se întorc la noi în țară când temperaturile încep să crească.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.