Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, despre starea ÎPS Pimen: Ar putea avea o formă ușoară, deoarece a avut un trai ascetic și anumite boli l-au ocolit

Diagnosticarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, cu coronavirus este legată de „focarul Suceava”, spune Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, care subliniază faptul că „traiul destul de ascetic” al prelatului l-ar putea feri de o formă gravă a infecției cu COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.04.2020, 19:31

IPS Pimen are coronavirus
Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost depistat cu coronavirus - Doxologia
  • Diagnosticarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor cu coronavirus, legată de focarul de COVID-19 din Suceava
  • Rafila: traiul ascetic al IPS Pimen l-ar putea feri de o formă gravă a infecției cu COVID-19.

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila, la Digi24.

Rafila spune că, deși ÎPS Pimen este în vârstă, e posibil ca simptomele să fie ușoare.

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Rafila.

Citește și:

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

ÎPS Pimen a început să se simtă rău de joi, 16 aprilie. Atunci ar fi participat la o ceremonie religioasă în aer liber, cu toate că afară ningea.

Totodată, arhipiscopul a oficiat, împreună cu alţi preoţi şi călgări de la biserica Sf. Gheorghe a mănăstirii „Sfântul Ioan”, din municipiul Suceava, ceremonia religioasă din noaptea de Înviere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Alexandru Rafila, despre starea ÎPS Pimen: Ar putea avea o formă ușoară, deoarece a avut un trai ascetic și anumite boli l-au ocolit