Antena Meniu Search
x

Rumburak, puiul de cioară salvat şi adoptat de o ieșeancă inimoasă

Cine a spus că doar câinele poate fi cel mai bun prieten al omului? Concurenţă demnă de apreciat îi face chiar cioara. Deşi animal de companie neobişnuit, în Iaşi, un pui de cioară căzut din cuib a avut norocul să fie salvat de o trecătoare cu suflet mare, care acum îl îngrijeşte mai ceva ca pe un copil. A primit şi un nume pe măsură: Rumburak, ca pe vrăjitorul-cioară din celebrul serial al anilor '80, Arabela. Şi tot o înaripată neagră e camarad pentru o familie din Târgu Jiu, care, tot după ce a căzut din cuib, şi-a găsit cămin la ei acasă. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.07.2020, 20:11

Vezi și
  • Cioara, căzută dintr-un copac, a fost găsită de o femeie din Iași
  • Doina are grijă și noapte de Rumburak
  • Aceeași experiență, trăită de doi tineri din Târgu Jiu

Faceți cunoștință cu Rumburak. Nu, nu vorbim de celebrul vrăjitor care se transformă în cioară, din serialul Arabela şi care încanta publicul din toată lumea în anii '80. Ci despre un pui de cioară salvat după ce a căzut din copac.

Rumburak a fost găsit în urmă cu cinci luni, după ce a căzut din cuibul în care stătea cu frații, surorilor și părinții săi. A avut, însă, noroc sa fie găsit de o ieșeancă cu suflet mare care l-a adoptat.

DoinaM-am dus acasă la bărbatul meu și i-am zis uite ce am găsit eu. Eu plimbam cățelul și a căzut din cuib, cum era să îl las, omeneşte?

Aproape după acelaşi scenariu din film, Rumburak de la Iaşi a reuşit a vrăji-o complet pe cea care l-a găsit. Doina are grijă de el zi şi noapte. Ba chiar îl ia cu ea și în vacanțe sau deplasări în afara localității.

(Doina): Când plec de acasă îl pun în cușcă și mă duc cu cioara. Două luni mânca din două în două ceasuri mâncare. Am încercat şi lecții de zbor, îl luăm în brațe îl aruncăm așa în sus și el zbura în jos, în sus nu voia, doar în jos. Nu știam cum îl aruncăm și eu așa și el dadea din aripioare.

(Reporter): V-ați fi gândit că o să aveți animal de companie o cioară?

(Doina): Nu a fost programat.

Rumburak e acum o vedetă în cartier.

Cioara Conco, adoptată de doi tineri din Târgu Jiu

Şi pentru doi tineri din Târgu Jiu, o cioară a devenit cel mai bun prieten. El e Conco. De mai bine de un an de când l-au salvat după ce căzuse din cuib, Miti și Simona au un nou membru în familie. Au decis să îl adopte pentru a avea grijă de el şi a-i face viaţa mai uşoară, deoarece din cauza accidentului are aripa ruptă.

Miti Modoran: Tot are probleme cu aripa. Nu poate să zboare foarte mult.

Acasă, Cronco are camera lui, propria dietă, şi le-a adus celor doi soţi o mulţime de prieteni în toată lumea.

Simona ModoranI-am schimbat dieta. Acum îi dăm carne crudă de vită, granule speciale pentru dietă, pentru ficatul lui. Ne-au mai contactat oameni din țară, care au găsit pui de ciori răniți. Ne-au cerut sfaturi despre cum să-i îngrijească, ce să le dea să mănânce.

Acum are doar un an. Ar putea trăi un secol. Familia adoptivă este pregătită şi pentru un angajament atât de lung.

Miti ModoranNoi credeam că trăiesc 20 de ani. Dar trăiesc 20 de ani în libertate. În captivitate, dacă ai foarte mare grijă de ei, între 70 și 100 de ani. Soția a zis că îl lasă moştenire.

În zonele unde ar putea amenințat de vreo pisică ori câine, Cronco este plimbat în lesă. Una comandată specială peste Ocean. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Rumburak, puiul de cioară salvat şi adoptat de o ieșeancă inimoasă