Antena Meniu Search
x

Razie de amploare în Bucureşti. Mulți șoferi au rămas fără carnet, după ce au fost prinși băuți la volan

Pentru unii bucureşteni, petrecerile de 1 mai şi de Paşte au început mai devreme. Nu doar că au băut, dar s-au urcat şi la volan. Ghinionul lor a fost că seara trecută, poliţiştii de la Rutieră au organizat o razie în oraş. Mulţi şoferi şi-au pierdut, cu această ocazie, dreptul de a conduce. Unii s-au ales şi cu dosar penal. 

de Redactia Observator

la 02.05.2021, 10:44

Vezi și
  • Razie de amploare în Capitală, înaintea sărbătorilor pascale

În prag de sărbătoare, poliţiştii rutieri au organizat o razie de amploare, pe străzile din Bucureşti. Au vrut să vadă dacă şoferii au furtat startul petrecerilor şi au băut înainte de a se urca la volan. Prima captură a serii a venit la pachet cu o alcoolemie uriaşă. 

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Un conducător auto a fost depistat în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 1,09 mg/l alcool pur. 

Bărbatul a fost condus la sediul INML pentru a i se recolta probe biologice. 

Polițist: Sunteţi obligat să daţi două probe. 

Șofer: Da, nicio problemă. 

Polițist: Dacă refuzaţi constituie o altă infracţiune. 

Șofer: Nu refuz nimic, că nu are rost. Mergem, da! 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele său şi i-au ridicat, pe loc, permisul de conducere. La numai câteva minute, un alt bărbat de 35 de ani a fost prins băut la volan de poliţişti, pe un drum din sectorul 4 al Capitalei. 

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Valoarea indicată de aparatul alcooltest a fost de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Pe lângă suspendarea permisului de conducere, omul a primit şi o amendă de peste 1.300 de lei. 

În primele două ore ale acţiunii, poliţiştii au depistat trei şoferi băuţi la volan. Toţi cei trei au rămas fără drept de a conduce. Au fost şi şoferi responsabili opriţi şi controlaţi de poliţişti. 

Polițist: Suflaţi continuu şi fără întrerupere până vă spun să vă opriţi, da? Continuaţi aşa. Zero! Foarte bine! O seară bună! 

Astfel de acţiuni ale poliţiştilor vor continua şi în zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Razie de amploare în Bucureşti. Mulți șoferi au rămas fără carnet, după ce au fost prinși băuți la volan