Antena Meniu Search
x

Reacţia Prefectului Capitalei, după ce Primăria Sector 1 a cerut din nou stare de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi

Reprezentanţii Primăriei Sector 1 au solicitat, pentru a doua oară, introducerea stării de alertă în sectorul amintit din cauza munţilor de gunoaie de pe străzi.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 12:08

Alin Stoica, prefectul Capitalei, poate lua o decizie radicală în ceea ce priveşte gunoaiele de pe străzile din Sectorul 1
Alin Stoica, prefectul Capitalei, poate lua o decizie radicală în ceea ce priveşte gunoaiele de pe străzile din Sectorul 1 - Hepta
  • Primăria Sector 1 este în război cu reprezentanţii companiei de salubrizare, din cauza munţilor de gunoaie de pe străzi.

Pasul face parte din războiul pe care cei de la Primăria Sector 1 îl duc cu reprezentanţii firmei de salubrizare din cauza munţilor de gunoaie de pe străzi. Conform news.ro, autorităţile au cerut celor de la Prefectura Bucureşti instituirea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, astfel încât Primăria Sector 1 să adune gunoaiele de pe străzi cu ajutorul unei firme acreditate, fără să ţină cont de contractul aflat în derularea cu actuala companie de salubrizare.

"Decizia de a solicita introducerea stării de alertă a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens", a fost mesajul transmis de reprezentanţii Primăriei Sector 1.

Cei de la Primăria Sector 1 acuză actuala companie de salubrizare că "începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1". De asemenea, reprezentanţii Primăriei Sector 1 îi acuză pe cei ai companiei de salubrizare de comiterea mai multor ilegalităţi, în timp ce reprezentanţii companiei de salubrizare susţin că nu au mai fost plătiţi de luni bune şi, la rândul lor, nu pot plăti firmele care se ocupă cu recepţionarea deşeurilor.

Prefectura Capitalei a refuzat, o dată, implementarea stării de alertă în Sectorul 1

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce urmează să analizeze solicitarea venită din partea Primăriei Sector 1 şi să decidă dacă se impune instituirea stării de alertă. 

Vă reamintim că cei de la Primăria Sector 1 au mai efectuat un astfel de demers, în urmă cu aproximativ o lună, iar solicitarea a fost refuzată de către cei de la Prefectura Capitalei, mesajul transmis atunci de prefectul Alin Stoica fiind unul cât se poate de clar: "Cea mai bună soluţie este cea pe care toate părţile să o îmbrăţişeze. De aceea, nu aş vrea să împing în spaţiul public una sau alta dintre soluţii. Din punct de vedere estetic, gunoaiele din Sectorul 1 reprezintă un inconvenient. Însă, un inconvenient estetic nu trebuie să declanşeze o stare de alertă. E necesar ca experții sanitari și de mediu să constate că este o amenințare la adresa sănătății populației sau la adresa mediului, pentru ca o stare de alertă să poată fi declanșată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Reacţia Prefectului Capitalei, după ce Primăria Sector 1 a cerut din nou stare de alertă din cauza gunoaielor de pe străzi