Meniu
Search
x

Video Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''

Şeful Gărzii de Mediu spune că Bucureştiul nu a fost niciodată atât de murdar. Saci cu gunoaie zac prin toate sectoarele, pe străzi, de mai bine de o săptămână. Iar cum preţul pentru deşeurile care sunt duse la groapa Vidra sunt prea mari, primarii de sectoare caută alte soluţii. În paralel, Garda de Mediu vede o singură soluţie: colectarea selectivă.

De Andreea Milea la 21.07.2021, 20:56
Vezi și

''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu. Asta se întâmplă!'' O spune direct şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Octavian Berceanu, şef Garda Naţională de Mediu: Singura verigă care funcţionează, paradoxal, sunt cei care fac curăţenie la ghena blocului. Aia e singura sortare care se întâmplă în Bucureşti, în realitate. E aproape la gri, ca să nu zic la negru. 

Sacii cu gunoaie zac prin toate sectoarele

Însă asta înseamnă cel mult 20%. Restul de 80% din gunoiul produs de Capitală, adică peste o mie de tone, ajunge în singurul depozit care mai există acum, cel de la Vidra. Dar nu se ridică tot. Aşa că situaţia din Sectorul 1 nu mai este singulară.

Pe acelaşi subiect

''Nu-şi fac datoria! Pe Bd-ul Dacia care cândva era fala Bucureștiului, este un dezastru. Este Ferentari de acum 20 de ani. Mizerie până peste cap.'' 

​''Își bat joc de noi. Ne lasă așa.'' 

Singura curăţenie de azi în Sectorul 1 a fost de ochii oficialilor prezenţi la ceremonia militară, unde a venit şi Klaus Iohannis. Dar pubelele s-au umplut din nou imediat după ce s-a terminat. Iar primarii din Bucureşti se plâng că n-au bani pentru depozitare la Vidra.

Tariful pe tona de deșeu care ajunge în depozit este de 42,4 euro și este rezultatul pronunțării unei hotărâri judecătorești definitive obligatorii pentru Eco Sud, primării, agenți economici și cetăţeni. Prea mult. Aşa că primarii vor să-şi sorteze fiecare gunoiul. Au înfiinţat o asociaţie şi aşteaptă bani europeni. Şeful Gărzii de Mediu e reticent.

Octavian Berceanu, şef Garda Naţională de Mediu: Scindarea şi mutarea responsabilităţii către primăriile de sector este un eșec clar dovedit. Singură soluție este să avem o trasabilitate a deșeurilor și o colectare selectivă de calitate. 

Nici o nouă groapă de gunoi n-ar fi o variantă bună. 

Octavian Berceanu, şef Garda Naţională de Mediu: Condamnăm generaţiile viitoare dacă ne gândim să facem o nouă groapă de gunoi în Bucureşti sau în cei 5-6 km pe care îi are IF în jurul Bucureştiului. 

Astfel că, singurele variante rămân la graniţa Ilfovului cu Damboviţa, Prahova sau Ialomiţa acolo unde ar putea fi construit un nou depozit. Însă un astfel de proiect durează câţiva ani. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Dupa noi, gunoiul » Capitala, sufocată de sacii cu gunoaie care zac prin toate sectoarele: ''Cel mai tare salubrist, la ora actuală în Bucureşti, este femeia de serviciu''