Antena Meniu Search
x

Reacţia Primarului din Dâmboviţa care şi-a acordat singur titlul de "cetăţean de onoare"

Un primar şi-a acordat singur titlul de "cetăţean de onoare". Şi tot singur, şi-a lăudat meritele, într-o ceremonie în care consilierii locali l-au sărbătorit cu şampanie şi aplauze. Edilul comunei dâmboviţene Pietroşiţa a primit în lacrimi distincţia despre care ştia, deja, de ceva vreme.

Vezi și

Un primar şi-a acordat singur titlul de "cetăţean de onoare". Şi tot singur, şi-a lăudat meritele, într-o ceremonie în care consilierii locali l-au sărbătorit cu şampanie şi aplauze. Edilul comunei dâmboviţene Pietroşiţa a primit în lacrimi distincţia despre care ştia, deja, de ceva vreme. Iar reporterilor Observator, care l-au luat la întrebări, le-a explicat că titlul nu vine cu niciun fel de alte beneficii. 

Modest şi cu mâinile tremurânde, primarul comunei Pietroşiţa acceptă trofeul - o fotografie înrămată cu el însuşi. Nu este o surpriză. Decizia de acordare a titului fusese luată pe 27 aprilie, într-o şedinţă la care luase parte şi el. Dar asta nu îi potoleşte emoţiile din ziua ceremoniei.

"A fost o emoţie de moment, nu aveam cum să fiu surprins, în contextul în care, după 27 aprile până pe 21 iulie eu m-am ocupat de realizarea acestor pachete, eu m-am ocupat, le-am comandat la o firmă specială", spune Primarul din Pietroşiţa, Ion Dicu.

Ion Dicu este primar în comuna dâmboviţeană Pietroşiţa din 2003. Avea 29 de ani când a ocupat scaunul pe care nu l-a mai părăsit de atunci. Pentru că este la al cincilea mandat, în localitate i se spune primarul de cinci stele. A atras în acest timp investiţii de 5 milioane de euro. Poate de aceea, ziua ceremoniei de acordare a distincţiei a fost una în care primarul a avut motive să se simtă special.

Titlul de cetăţean de onoare al comunei a fost acordat în aceeaşi ceremonie şi vicepreşedintelui PSD, Adrian Ţuţuianu. Care a părut puţin încurcat de ce se întâmpla în jurul său.

"Este decizia Consiliului Local de la Pietroşiţa. Nu este nici decizia mea, nici a primarului. Dacă dânşii au considerat că trebuie să facă asta, au făcut-o. Nu am ce să comentez eu", spune senatorul Adrian Ţuţuianu. 

Primarul nu va primi alte foloase materiale de pe urma distincţiei decât gratuitatea la evenimentele culturale din comună. Însă astfel de titluri pot asigura, în funcţie de deciziile administraţiilor locale, diferite beneficii, precum scutirea de taxe sau împroprietărirea cu terenuri.

Localitatea cu cei mai mulţi cetăţeni de onoare din România este Petroşani, cu 150 de astfel de distincţii acordate în ultimii 11 ani. Iar în Sebeş, există 92 de cetăţeni de onoare la o populaţie de 24.000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Reacţia Primarului din Dâmboviţa care şi-a acordat singur titlul de "cetăţean de onoare"