Antena Meniu Search
x

Video Record de candidați la examenele auto, în Dolj. Cum a schimbat pandemia nevoia de permis de conducere

Au fost şi efecte mai puţin bănuite ale pandemiei. În Dolj este record de solicitări pentru susținerea examenului de obținere a permisului auto.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 17.05.2021, 15:58

Vezi și

4.000 de candidaţi susţin lunar examenul de obținere a permisului auto în Dolj, iar la proba teoretică sunt aproape 150 de examinaţi, zilnic. Statistic, este cel mai mare număr de candidați din ultimii 10 ani, spun cei de la DRPCIV. 

Explicația ar fi că vorbim de un număr foarte mare de cetățeni români care s-au întors din străinătate din cauza problemelor generate de pandemie și și-au îndreptat atenția asupra obținerii permisului de conducere.

Pe de altă parte, oamenii caută să își obțină independența și vor sa își crească și șansele de angajare. 

Categoriile de oameni care vor permis de conducere

Pe acelaşi subiect

Totul are legătură cu pandemia, care i-a făcut pe oameni să își regândească priorităție, iar una dintre ele a fost obținerea permisului auto. Sunt mai multe explicații pentru această situați și mai multe categorii de candidați.

Pe de o parte vorbim despre cei care s-au grăbit să își obțină permisul pentru că și-au dorit să meargă cu autoturismul propriu. Practic oamenii au vrut să se ferească de riscul infectării cu coronavirus și de aglomerația din mijloacele de transport în comun. 

Pe de altă parte vorbim de o categorie care are în momentul de față permis de conducere, dar își dorește să devină șofer profesionist. Acest candidat este într-un număr foarte mare la biroul de permise din Craiova. Surpriza în acest an vine din partea femeilor. Este record de femei care dau examenul de conducere pentru a obține permisul de categorie C sau E.

Și mai este o categorie de candidați, aceia care și-au pierdut locul de muncă în pandemie. Oameni care munceau în străinătate s-au întors acasă și chiar dacă aveau permise obținute în țări precum Spania, Italia sau Anglia, vor în aceste zile să îl preschimbe cu unul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Record de candidați la examenele auto, în Dolj. Cum a schimbat pandemia nevoia de permis de conducere