Antena Meniu Search
x

Regele Mihai, citat pentru vineri la Tribunalul Arad. Cine era reclamantul și ce despăgubiri cerea acesta

Regele Mihai era citat pentru astăzi la Tribunalul Arad, într-un proces iniţiat de un deţinut nemulţumit de răspunsul primit la o petiţie adresată Casei Regale.

Regele Mihai I al României

Regele Mihai era citat pentru astăzi la Tribunalul Arad, într-un proces iniţiat de un deţinut nemulţumit de răspunsul primit la o petiţie adresată Casei Regale.

Majestatea Sa Regele Mihai I al României fusese citat, pentru vineri, în cadrul unui proces aflat pe rolul Tribunalului Arad, deschis de către un deţinut care a fost nemulţumit de răspunsul primit la o petiţie adresată Casei Regale şi care intenţiona să obţină, astfel, despăgubiri.

Casa Regală şi Majestatea Sa Regele Mihai I apăreau ca pârâţi într-un proces aflat pe rolul Secţiei contencios adminsitrastiv şi fiscal a Tribunalului Arad, care s-a finalizat, vineri, prin respingerea cererii reclamantului.

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, judecătorul Flavius Bradin, a declarat pentru News.ro că procesul a fost deschis în luna octombrie, de către Nistor Isai Faur, care avea o nemulţumire privind răspunsul primit la o petiţie adresată Casei Regale.

“A fost pe rolul Tribunalului Arad un litigiu în care Casa Regală şi Majestatea Sa Regele Mihai figurau ca parte. Litigiul s-a finalizat prin respingerea cererii. Litigiul a pornit de la faptul că o persoană nemulţumită de răspunsul la o petiţie adresată Casei Regale a acţionat în judecată pentru despăgubiri, criticând respectivul răspuns. Majestatea Sa a fost citată anterior decesului, dar la termenul de astăzi (vineri – n.r.) procesul s-a finalizat. În momentul pornirii acţiunii, Majestatea sa era în viaţă”, a declarat judecătorul Flavius Bradin.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I, ca reprezentantă a drepturilor şi intereselor Majestăţii Sale Regele Mihai I, în calitate de persoană fizică, şi în consecinţă: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Faur Nistor Isai, în prezent deţinut în Penitenciarul Arad, în contradictoriu cu pârâta Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Arad”, este soluţia pronunţată, vineri, de judecători.

Reclamantul în acest dosar este considerat de comunitatea locală un procesoman, având sute de acţiuni iniţiate împotriva unor persoane.

În petiţia transmisă, el ceruse Casei Regale să îl ajute în procesele pe care le are pe rol, dar i s-a răspuns că Majestatea Sa Regele Mihai s-a restras din viaţa publică şi nu se poate implica.

Nistor Isai Faur are 51 de ani şi a fost condamnat de două ori pentru că a violat copii. În primul caz a violat un minor de 13 ani, iar după eliberare a mai violat două fetiţe, de cinci şi şase ani.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Regele Mihai, citat pentru vineri la Tribunalul Arad. Cine era reclamantul și ce despăgubiri cerea acesta