Antena Meniu Search
x

Înmormântarea Regelui Mihai. Sute de preoți vor participa la slujba de la Curtea de Argeș. De ce se va cânta "Hristos a înviat" la ieșirea din mănăstirea veche (Video)

Sicriul cu Regele Mihai va fi purtat de militari, la sosirea la mănăstirea din Curtea de Ageș, unde va intra fără lumânări, la slujbă participând sute de preoți

Sicriul cu Regele Mihai va fi purtat de militari, la sosirea la mănăstirea din Curtea de Ageș, unde va intra fără lumânări, la slujbă urmând să participe sute de preoți.

Vicarul arhiepiscopului Calinic a precizat, pentru Observator TV, că pentru slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș au fost invitați toți cei 730 de preoți din eparhie și că, în mod sigur, numărul celor care vor participa va fi de ordinul sutelor.

Vicarul a explicat și în ce va consta ritualul înmormântării regelui Mihai la Curtea de Argeș.

Pe acelaşi subiect
Inmormantarea Regelui Mihai

Preoții vor flanca cortegiul militar, urmând ca sicriul să fie purtat pe brațe de militari. Ei vor intra cu sicriul în mănăstirea veche din Curtea de Argeș, fără lumânări sau alte surse de lumină, simbolizând astfel drumul prin întuneric spre lumea cealaltă.

În mănăstire, slujba va dura aproximativ 15 minute, iar la ieșire se va face lumină, militarii urmând să aibă facliile aprinse și să cânte "Hristos a inviat", simbolizând astfel principiile creștine.

De aici, sicriul cu trupul neânsuflețit al regelui Mihai va fi dus în necropolă, unde Majestatea Sa defunctă își va găsi odihna veșnică alături de regina Ana.

Care este adevăratul nume al Regelui Mihai

Inmormantarea Regelui Mihai

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Înmormântarea Regelui Mihai. Sute de preoți vor participa la slujba de la Curtea de Argeș. De ce se va cânta "Hristos a înviat" la ieșirea din mănăstirea veche (Video)