Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi și restricții pentru cei care merg pe trotinete electrice. Cum trebuie procedat dacă schimbi direcția de mers

Trotinetele electrice nu mai au voie să circule pe trotuar din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni. Vor putea să meargă pe banda pentru biciclete sau, dacă aceasta nu există, pe stradă. Cea mai controversată prevedere din proiectul adoptat de Guvern este faptul că schimbarea direcţiei de mers nu se face prin semnul mâinii, ca la biciclete. Conducătorii trebuie să coboare şi să vireze pe lângă trotinete. 

de Redactia Observator

la 05.10.2021, 21:35

Vezi și

Prea silenţioase şi rapide, trotinetele electrice au fost interzise pe trotuare, pentru că nu pot fi observate la timp de pietoni. Guvernul a decis că trebuie conduse pe prima bandă, cât mai aproape de trotuar, pe un singur rând. Jaloanele printre maşini sunt interzise. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, conducătorii trebuie să se dea jos de pe trotinetă dacă traversează pe trecerea de pietoni. La fel şi dacă virează la stânga sau la dreapta, în intersecţie. Trebuie să se oprească, să coboare şi să meargă pe lângă ea până când traversează intersecţia. 

Noi reguli pentru cei care merg pe trotinetele electrice

Pe acelaşi subiect

Obligatoriu, trotineta trebuie să fie prevăzută cu claxon, să fie echipată cu lumini în faţă şi în spate, iar pe roţi să aibă autocolante reflectorizante, care, atunci când se învârt, să formeze un cerc luminos.

Atenţie, trotinetele sunt interzise pe drumurile unde viteza este mai mare de 50 de kilometri pe oră, adică pe drumuri naţionale sau autostrăzi. Cine nu respectă legea riscă amendă.

Robert Bistriceanu, Poliţia Rutieră Bucureşti: 4-5 puncte amendă, 580 de lei, 725.

Anul trecut, doar în Bucureşti, 39 de persoane au fost rănite grav, iar anul acesta 24, în accidente în care au fost implicate trotinete electrice. Guvernul nu a luat o decizie privind interzicerea trotinetelor în parcuri, unde pistele sunt pline tot timpul de oameni. Drobeta-Turnu Severin a fost primul oraş din ţară care a interzis folosirea lor în zonele pietonale şi de promenadă, printr-o decizie a Consiliului Local.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reguli noi și restricții pentru cei care merg pe trotinete electrice. Cum trebuie procedat dacă schimbi direcția de mers