Antena Meniu Search
x

Cozi mari la policlinici și spitale, după ce s-au reluat consultațiile și internările pentru cazurile non urgente

Cozile de pe holurile policlinicilor şi spitalelor s-au mutat în faţa clădirilor. De astăzi, s-au reluat consultaţiile şi internările şi pentru cazurile non urgente. Oamenii au aşteptat chiar şi o oră ca să treacă prin triaj şi apoi să ajungă în faţa medicilor. 

de Redactia Observator

la 18.05.2020, 22:27

Vezi și
  • Mulți pacienți nu au reușit să-și facă programări la telefon.
  • Anumiți pacienți au așteptat și o lună și jumătate până au fost văzuți de medici.

 La Spitalul din Baia Mare, pacienţii n-au mai ţinut cont că trebuie să stea la distanţă faţă de alţi bolnavi. În faţa cortului de triaj, coada s-a întins pe zeci de metri. Pentru că nu au putut să se programeze la telefon, au venit direct la spital. 

La Elias, în Capitală, s-au făcut liste la poartă cu numele tuturor bolnavilor care s-au programat pentru consultaţii, analize, investigaţii ori care trebuiau internaţi. Chiar şi aşa, pacienţii s-au plâns de organizare. 

Acest bărbat încearcă de o lună şi jumătate să ajungă la medic, dar din cauza restricţiilor din timpul stării de urgenţă, abia azi a reuşit. 

În faţa spitalelor de copii s-a aşteptat chiar şi o oră doar pentru triaj. 

Pacienţii nu mai au voie să aştepte pe holuri, aşa că în faţa policlinicilor au fost scoase mese pe care bolnavii puteau să completeze formulare. S-au dovedit prea puţine pentru numărul mare de pacienţi, aşa că fiecare s-a descurcat cum a putut. 

Răbdarea a fost cuvântul zilei pentru toţi bolnavii. Cei mai mulţi au înţeles însă necesitatea regulilor. 

Cel mai greu a fost pentru rudelor pacienţilor. În continuare e interzis accesul lor în spitale. 

Toţi pacienţii care fac dializă sau bolnavii de cancer sunt testaţi înaintea tratamentului. 

Bogdan Tănase, director medical Institutul Oncologic Bucureşti: Din cauza faptului că trebuie să izolăm pacienţii, trebuie să ţinem din cauza asta saloane ocupate. Puterea noastră de a interna s-a redus la jumătate, dar pe de altă parte nu putem să ne asumăm să apară un focar de covid.

Toate serviciile medicale şi farmaceutice se pot acorda până la 30 iunie fără folosirea cardului de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cozi mari la policlinici și spitale, după ce s-au reluat consultațiile și internările pentru cazurile non urgente