Antena Meniu Search
x

Examenele pentru permisul de conducere s-ar putea relua din iunie

Pandemia i-a lăsat pietoni. Peste 72.000 de cursanți nu au mai putut să dea examenul pentru permisul de şofer în aceste două luni de stare de urgență. Dacă unora le-a expirat deja dosarul, alții nu se mai simt pregătiți după această pauză. 

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 21:52

Vezi și
  • Peste 72.000 de cursanți la școlile auto au rămas pietoni din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Multe dintre documentele cursanților și-au depășit valabilitatea.

Așa că trebuie să investească din nou bani în școala de şoferi. Ministrul de Interne spune că de la începutul lunii iunie ar putea reîncepe examinările.

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile chiar şi pentru obţinerea permisului de conducere. 

Peste 72.000 de mii de cursanţi din toată ţara nu au mai apucat să termine şcoala de şoferi. Mai aveau de dat traseul, dar covid 19 i-a tras pe dreapta. În peste 14.000 de cazuri, dosarele au expirat deja.

Mircea Grigore, director Școală de șoferi: Cursanții sună zilnic la sediile școlilor de conducători auto. Nici nu mai știm ce să le spunem.

Mihai Stoica, cursant: Ne-a blocat două luni. N-am putut să termin școala, banii sunt investiți. Acum altă pregătire… Nu știm nimic concret.

Acum, şi cursanţii şi instructorii ar trebui s-o ia de la capăt cu actele şi cu pregătirea. 

Aurel Moraru, instructor auto: Legea spune că se prelungesc documentele cu perioada, dar nu cazierul. Există o altă lege separată pentru cazier.

Examinările s-ar putea relua de luna viitoare. Instructorii sunt sceptici. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În aşteptarea relaxării, şcolile de şoferi s-au pregătit. 

În primul rând, mașina ar urma să fie dezinfectată după fiecare examen. De asemenea, înainte să se urce polițistul și elevul trebuie să-și pună masca de protecție și mănușile.

Examenele ar putea dura mai puțin de 25 de minute, așa cum este prevăzut minimul, și a treia persoană din mașină, martorul, ar putea să nu mai fie, având în vedere că oricum examenele sunt înregistrate audio și video.

Mai mult, cursurile teoretice s-ar putea muta în online.  

Marius Teodorescu, director Școală de șoferi: Într-o sală de 40 de oameni ar trebui să aducem 6-7 oameni. Măcar așa merg înainte, măcar partea de teorie o câștigă în această perioadă.

Reprezentanţii şcolilor de şoferi au mers la Ministerul de Interne cu mai multe propuneri pentru reluarea activităţii şi examinărilor. Până acum, nu s-a ajuns la o decizie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Examenele pentru permisul de conducere s-ar putea relua din iunie