Antena Meniu Search
x

Repetiţie generală pentru vizita Papei Francisc la Blaj

A fost repetiţie generală la Blaj pentru vizita Papei Francisc. Poliţişti, agenţi de securitate, jandarmi şi pompieri au simulat primirea Suveranului Pontif. Forţele de ordine au cronometrat fiecare mişcare, de la aterizarea liderului Bisericii Catolice în zonă, până la sosirea pe Câmpia Libertăţii.

de Redactia Observator

la 17.05.2019, 22:04

Vezi și

A fost repetiţie generală la Blaj pentru vizita Papei Francisc. Sute de poliţişti, agenţi de securitate, jandarmi şi pompieri au simulat primirea Suveranului Pontif. Forţele de ordine au cronometrat fiecare mişcare, de la aterizarea liderului Bisericii Catolice în zonă, până la sosirea pe Câmpia Libertăţii. 60 de mii de pelerini îl vor întâmpina pe Papă doar în Blaj.

Un elicopter al Ministerului de Interne a aterizat pe stadionul din Blaj - locul în care va ajunge, pe 2 iunie, şi Papa Francisc. Pentru ca vizita istorică să fie impecabilă, forţele de ordine au repetat astăzi fiecare pas. 

Peste un milion de euro costă vizita lui Papa Francisc la Blaj

Au cronometrat traseul de la stadion până în centrul oraşului. Iar agenţii de securitate au stabilit punctele de monitorizare ale lunetiştilor, care vor supraveghea totul de pe acoperişuri. Pompierii au simulat diferite intervenţii, în clădirile în care suveranul va păşi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Blaj vor fi câteva sute de voluntari. Tineri care s-au înscris în ultimele săptămâni pe liste şi care îi vor ajuta pe pelerini să îl întâmpine pe Papa Francisc în drumul lui spre Câmpia Libertăţii.

Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi se va opri în patru locuri: Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

Pregătirile au început de luni bune. Doar în Blaj, autorităţile locale estimează că vor cheltui peste un milion de euro pentru ca totul să fie pregătit ca la carte pentru vizita Suveranului Pontif.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Repetiţie generală pentru vizita Papei Francisc la Blaj