Reţetă de turtă dulce veche de aproape un secol
Turta dulce nu poate avea nimic spectaculos! Până în final, reţeta nu este complicată. Însă un gospodar din judeţul Cluj are un secret. O reţetă veche de aproape un secol.
Turta dulce nu poate avea nimic spectaculos! Până în final, reţeta nu este complicată. Însă un gospodar din judeţul Cluj are un secret. O reţetă veche de aproape un secol.
Are nevoie de minim 24 de ore. Punem cuişoare, scorţişoară şi trebuie să stea la macerat, are nevoie de timp, că lucrează împreună. Ăsta este un fulg, de exemplu. Punem un pic de făină, că altfel se prinde de tavă şi cu aceste forme le tăiem.
Într-o mică gospodărie din comuna clujeană Bonţida, cuptoarele se încing înainte de răsăritul soarelui, iar mirosul de nucşoara şi scortişoara se simte până târziu în noapte. Aromele vin de la turta dulce, care se coace cât e ziua de lungă. În această perioadă, Attila Rigo are chiar şi o mie de comenzi pe zi. Dar are un ajutor de nădejde, în persoana soţiei lui.
După ce întinde bine aluatul, ca să nu fie mai gros de 5 milimetri, Attila incepe să îl taie în diverse forme. Le aşează cu grijă în tavă şi le pune în cuptor. Apoi intervin mâna şi imaginaţia sotiei lui, Ildi.
Attila şi Ildi vor ca tradiţia din familia lor să continue. De aceea vor transmite reţeta, dar şi micile secrete de producţie, copiilor lor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰