Antena Meniu Search
x

Unii români preferă carnea de miel pe masa de Crăciun

Mulţi români au renunţat de ani buni să mai pună carne de porc pe masa de Crăciun! Unii aleg curcanul, pe motiv că are carnea slabă şi e mai sănătos. Cu aceleaşi argumente vin şi cei care preferă ca, de sărbători, să mănânce peşte. Mai există, însă, o categorie în creştere. Românii care vor carne de miel la masa de Crăciun.

de Redactia Observator

la 08.12.2019, 07:57

Vezi și

Mulţi români au renunţat de ani buni să mai pună carne de porc pe masa de Crăciun! Unii aleg curcanul, pe motiv că are carnea slabă şi e mai sănătos. Cu aceleaşi argumente vin şi cei care preferă ca, de sărbători, să mănânce peşte. Mai există, însă, o categorie în creştere. Românii care vor carne de miel la masa de Crăciun. Şi, pentru că nu sunt deloc puţini, crescătorii de oi s-au adaptat modei. Aşa că au miei de vânzare chiar şi acum, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Câteva sute de miei vor ajunge pe mesele românilor în această iarnă. În mica localitate sibiană Marpod, un crescător de oi s-a adaptat la cererea pieţei şi a făcut tot posibilul să aibă miei tot timpul anului. 

Mieii din Marpod vor ajunge în pieţele din Sibiu şi împrejurimi, iar cei care nu vor fi cumpăraţi pe localnici ajung în primele luni ale anului viitor pe mesele din Arabia. Până atunci, însă, românii au posibilitatea să îşi aleagă mielul favorit chiar din stână.

Cei care aleg să cumpere mielul viu vor plăti 12 lei pe kilogram, în timp ce pentru un kilogram de carcasă de miel vor plăti 25 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Unii români preferă carnea de miel pe masa de Crăciun