Antena Meniu Search
x

Tot mai mulți români preferă curcanul, în locul porcului, pe masa de Sărbători

Preparatele din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american. Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru cei care nu vor să se îngraşe după mesele îmbelşugate

Vezi și

Preparatele din carne de curcan devin din ce în ce mai căutate la mesele de Sărbători. În hipermarketuri, găsim, în această perioadă, curcani întregi, după modelul american. Preţurile sunt accesibile, iar carnea este numai bună pentru cei care nu vor să se îngraşe după mesele îmbelşugate. Astfel de preparate găsim în tot mai multe restaurante.

Curcanul e scos din cuptor când e bine rumenit. Poate fi aşezat pe un pat de orez şi legume - similar cu umplutura.

Chiar şi acasă, tot mai mulţi români gătesc curcan în loc de porc, de Crăciun. E mai sărac în calorii. Conţine vitamine, minerale esenţiale şi ajută la reducerea colesterolului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noi am furat reţetele de la un bucătar turc. Dar carnea de curcan o poate înlocui cu succes pe cea de porc şi în reţetele tradiţionale româneşti. Din curcan putem pregăti mici, ficat, pastramă, cârnaţi, chiar şi piftie.

În magazine, cârnaţii de curcan costă 27 de lei kilogramul, piftia - 29 de lei, iar ficatul - 21. Un curcan întreg costă între 70 şi 80 de lei. Adică echivalentul a 3-4 kilograme de carne de porc.

Companiile care livrează mâncare gata făcută pentru Sărbători au introdus şi ele în meniu preparate din carne de curcan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulți români preferă curcanul, în locul porcului, pe masa de Sărbători