Mulți români au ieșit din sărbători fără bani sau cu datorii
Când trec sărbătorile, rămân datoriile! Românii care şi-au dat toţi banii pe mese festive, cadouri şi minivacanţe caută acum soluţii de supravieţuire.
Când trec sărbătorile, rămân datoriile! Românii care şi-au dat toţi banii pe mese festive, cadouri şi minivacanţe caută acum soluţii de supravieţuire. Mulţi se împrumută pentru a plăti facturile restante, alţii îşi amanetează telefoanele, bijuteriile sau chiar televizoarele. Pentru milioane de pensionari, prima lună din noul an e cea mai grea, pentru că vor primi pensiile cu o întârziere de trei zile.
După ce au stat la cozi în supermarketuri, în luna cumpărăturilor, mulţi români stau acum la coadă. pentru un împrumut. Casele de Ajutor Reciproc din Capitală s-au umplut încă din primele zile ale noului an.
Alţii au intrat în 2019 cu datorii. După ce s-au împrumutat pentru sărbători, acum trebuie să plătească ratele. Ultimul studiu arată că România este pe primul loc în Europa în topul celor care fac Crăciunul şi Revelionul. pe credit.
Și mai grav este că pentru 3 milioane de români, pensiile prin poștă vor ajunge cu trei zile mai târziu. Vor lua banii pe 17 sau 18 ianuarie, din cauza programului de sărbători care a dat peste cap sistemul. În lipsa altor soluţii, mulţi apelează şi la casele de amanet - unde lasă de la gadgeturi de mii de euro, până la bijuterii de doi lei.
În sate, rezistă încă obiceiul cumpărăturilor "pe datorie".
Economiile ar putea fi salvarea bugetului de sărbători, însă nici la acest capitol nu stăm bine. Doar 18% dintre români pun bani deoparte din timp, pentru Crăciun şi Revelion.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰