Antena Meniu Search
x

Parlamentul pregăteşte o nouă zi liberă pentru români. Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală

Românii ar putea avea o nouă zi liberă. Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală, nelucrătoare, potrivit unui proiect de lege depus la Senat.

Parlamentul pregăteşte o nouă zi liberă pentru români. Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală - Observator

Românii ar putea avea o nouă zi liberă. Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală, nelucrătoare, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, la Senat. 

Iniţiatorii proiectului susţin că în toată Uniunea Europeană sunt acordate astfel de zile, Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor fiind declarată sărbătoare legală în 16 țări din cele 28 ale spațiului.

“Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioasă creștină numite Triduum Sacrum, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare”, spun parlamentarii, potrivit legestart.ro.

De asemenea, Vinerea Mare este descrisă în proiectul legislativ ca fiind ziua în care a avut loc moartea lui Iisus, “care a fost răstignit și a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoșesc”.

Mai mult, parlamentarii spun că în țara noastră sunt stipulate 14 zile nelucrătoare, mai puține ca în alte țări, unde numărul acestora este mai mare de 16 – Belgia, Cipru.

Proiectul legislativ fost înregistrat pentru dezbatere pe 8 decembrie 2017 la Senat, care este prima cameră sesizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Parlamentul pregăteşte o nouă zi liberă pentru români. Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală