Antena Meniu Search
x

Românii au dat iama în creditele de nevoi personale

Românii au dat iama în creditele de nevoi personale. Veniturile cerute pentru astfel de credite nu depăşesc salariul minim pe economie, iar suma cerută poate fi obţinută chiar şi în trei zile.

Vezi și

Românii au dat iama în creditele de nevoi personale. Veniturile cerute pentru astfel de credite nu depăşesc salariul minim pe economie, iar suma cerută poate fi obţinută chiar şi în trei zile.

Băncile au îmblânzit atât de mult ofertele pentru împrumuturile de nevoi personale, încât un român care câştigă salariul minim pe economie de 1.000 de lei net poate obţine între 18.000 şi 22.500 de lei.

-Sunt foarte bune ofertele cu dobândă fixă de la bănci, astfel evităm să crească ROBOR-ul şi dobânzile, dobânzile variabile pe termen lung. 

Actele pe care un client le depunea acum trei-patru ani la bancă pentru obţinerea unui credit de nevoi personale erau buletinul, adeverinţă de salariat, fişă fiscală şi fişă de utilizare. Acum, în unele cazuri, buletinul este destul. Dobânzile creditelor de consum încep de la 7% şi ajung la 17 procente.

Pe acelaşi subiect

În plus, bancherii s-au gândit şi la o soluţie pentru clienţii vulnerabili care ar putea fi în imposibilitatea de a-şi plăti ratele.

-Pentru un credit pe 5 ani de zile de nevoie personale, la o rată de 200 de lei pe lună, poţi adăuga o opţiune de asigurare cu 10-12 lei, ori 10-12 lei la o rată de 200 de lei nu este atât de mult, iar componenta de asigurare, asigurarea, previne orice caz sau necaz intervenit, de exemplu, boală, accident, pierderea locului de muncă. 

Cele mai multe astfel de împrumuturi sunt pentru reparaţiile locuinţelor, pentru electronice şi electrocasnice sau vacanţe. Creditele de nevoi personale acordate populaţiei au ajuns la 50 de miliarde de lei, arată datele Băncii Naţionale.

-Creşterea în lei este semnificativă, din, aş spune două motive, două momente. Odată, avem dobânzi istorice minime în lei, iar al doilea motiv, aş spune că ţine de evoluţiile sale reale din ultimele luni, au fost creşteri salariale în ultimii ani.

Oficialii pieţei bancare se aşteaptă în continuare la creşterea cererii pentru creditele de nevoi personale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii au dat iama în creditele de nevoi personale