Antena Meniu Search
x

UPDATE: Secţia ATI a Spitalului de Arşi a fost REDESCHISĂ. Primul pacient va fi adus de la Baia Mare

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a fost deschisă luni, după aproape șapte luni de când a fost închisă în vederea reabilitării.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri a fost deschisă luni, după aproape șapte luni de când a fost închisă în vederea reabilitării.

"Totul este nou. Saloanele sunt individualizate, un singur pacient pe salon. Drept urmare, secția are doar cinci paturi. Sunt toate condițiile oferite pentru pacient în salon. Secția are centrală de tratare a aerului, uși glisante acționate cu dispenser cu dezinfectant. Deci, când intri în salon, mâna este dezinfectată. Secția deține mobilier nou, paturi noi", au declarat, pentru AGERPRES, surse medicale.

Totodată, secția dispune de sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical.

"Secția are sisteme de purificare și filtrare a apei de tip chirurgical, de tip sală de operație în fiecare salon. Avem toate avizele necesare. Personalul lucrează în ture ca și până acum", au precizat sursele citate.

Pe acelaşi subiect

Oficialii Spitalului de Arşi au precizat, pentru News.ro, că după redeschiderea secţiei a fost dat avizul pentru a fi adus primul pacient, de la Baia Mare.

În urma controalelor făcute de epidemiologi de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi de specialişti de la Inspecţia Sanitară, s-a dat aviz pentru redeschiderea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Echipele de control au verificat noua structură creată în spital în urma lucrărilor de reabilitare şi modernizare, dar şi dacă sunt funcţionale circuitele, fiind făcute teste pe probe luate de pe toate suprafeţele, precum şi de pe instrumentar, care au arătat că sterilizarea şi dezinfecţia au fost făcute corect şi că problemele care au dus în urmă cu opt luni la închiderea secţiei au fost remediate.

Secţia ATI are cinci saloane, cu un loc în fiecare salon, instalaţie de climatizare şi ventilaţie specială şi aparat de sterilizare a mâinilor, orice persoană fiind obligată să îl folosească pentru a se deschide uşile salonului.

De asemenea, au fost montate uşi glisante, cu senzor, la intrarea în saloane şi o staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon.

Secția a fost închisă anul trecut în luna iulie, după ce un medic a filmat larve pe rana unui pacient.

Primăria Sectorului 1 a plătit pentru lucrările de reabilitare aproximativ 250.000 de euro, sumă la care se adăugă și costul aparaturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » UPDATE: Secţia ATI a Spitalului de Arşi a fost REDESCHISĂ. Primul pacient va fi adus de la Baia Mare