Antena Meniu Search
x

Informaţii ÎN PREMIERĂ! Cum se vor recalcula PENSIILE şi SALARIILE poliţiştilor, din 15 septembrie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns, în cadrul emisiunii "Subiectiv", de la Antena3, a răspuns la întrebări precum ce se întâmplă cu salariile şi pensiile poliţiştilor, cum se vor recalcula acestea, cine pierde şi cine câştigă din aplicarea noului sistem.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns, în cadrul emisiunii "Subiectiv", de la Antena3, a răspuns la întrebări precum ce se întâmplă cu salariile şi pensiile poliţiştilor, cum se vor recalcula acestea, cine pierde şi cine câştigă din aplicarea noului sistem.

Legat de pensiile care se vor recalcula după noua formulă, Carmen Dan a explicat luând exemplul unui agent de poliţie cu o vechime de 30 de ani şi vârstă de peste 50 de ani, care are un slariu net de 2.144 lei.

Exemplul 1: agent de poliţie cu o vechime de 30 de ani şi vârsta de peste 50 de ani

Pe acelaşi subiect

"Concret, dacă ar ieşi la pensie pe legislaţia instituită prin legea 223 până la 15 septembrie, ar avea pensie de 3.060 lei. Observăm că pensia cu care ar ieşi este mai mare decât salariul. Cel care ar îndeplini aceleaşi condiţii şi ar alege să se pensioneze la 1 noiembrie 2017, urmare actului normativ adoptată de Guvern ar avea pensie 2.204 lei pentru că am introdus principiul echitabil.

Cel care iese la 1 noiembrie 2017, ar avea o pensie de 2.204 lei.

În 2018, avem majorare salarială de 25% ceea ce ar creşte baza de calcul pentru pensie şi pensia în 2018 va fi 2.893 lei. Urmând ca în 2019 sa avem o pensie care ar depăşi cuantumul pensiei cu care ar iesi un agent de poliţie la 15 septembrie", a afirmat Carmen Dan.

Exemplul 2: agent de poliţie cu o vechime de 30 de ani şi vârsta de peste 50 de ani

Ministrul de Interne a spus că s-au transmis foarte multe mesaje alarmiste. Ba mai mult, au fost lideri de sindicat care le-au spus angajaţilor să depună cât mai repede dosarele de pensionare.

"Nu putem vorbi despre o tăiere a în acondiţiile în care nu am făcut altceva decât să echilibrăm sistemul. Evident, excepţia a devenit regulă. Excepţia să ieşi cu pensie mai mare decât salariul s-a instituit la nivel de regulă", a afirmat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a spus că respectă decizia fiecăruia "care are toată libertatea de a-şi face propria analiză vis-a-vis de cariera şi de a alege momentul în care să iasă la pensie".

Exemplul 3: ofiţer de poliţie cu o vechime de 30 de ani şi vârsta de peste 50 de ani

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Informaţii ÎN PREMIERĂ! Cum se vor recalcula PENSIILE şi SALARIILE poliţiştilor, din 15 septembrie