Antena Meniu Search
x

Tatăl copiilor români salvaţi din hotelul îngropat de avalanşă în Italia: "A fost disperare"

"Familia mea este în viaţă printr-un miracol". Sunt cuvintele unui soţ şi tată, recunoscător că soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii au fost scoşi în viaţă din hotelul îngropat de avalanşă în Italia.

Vezi și

"Familia mea este în viaţă printr-un miracol". Sunt cuvintele unui soţ şi tată, recunoscător că soţia sa, românca Adriana, şi cei doi copii au fost scoşi în viaţă din hotelul îngropat de avalanşă în Italia.

-Disperarea a fost, să zic... totală. Apoi, să îi găsească pe toţi ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, a fost cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla!

Giampiero, soţia sa Adriana, fiul de 8 ani Gianfilippo şi mezina Ludovica au scăpat ca prin miracol din avalanşa care a înghiţit hotelul Rigopiano. Erau pentru câteva zile în vacanţă în hotelul de 4 stele când s-a produs dezastrul. Chiar el a dat alarma imediat după ce 120 de mii de tone de zăpadă au lovit complexul cu o viteză de 100 de mii de kilometri pe oră.  

-Eu eram jos, în capătul parcării, în spatele maşinii, în dreptul portbagajului. Mă dusesem să caut prin valize nişte medicamente. Am auzit ca şi cum s-ar fi rupt nişte lemne: "pac, pac, pac". Am spus Tatăl nostru, a fost o chestie instinctivă. După ce mi-am făcut rugăciunea am sunat la numărul de urgenţă. 

Pe acelaşi subiect

Adriana şi fiul Gianfilippo, în vârstă de 9 ani, au fost scoşi după 48 de ore. Fiica, Ludovica, abia împlinise 6 ani cu câteva zile în urmă. 

Speriată, dar sănătoasă, fata a fost scoasă după alte câteva ore din barul hotelului. A rămas blocată, împreună cu fratele şi alţi doi copii care au îmbrăţişat-o cu rândul pentru a o încălzi. Aveau apă, iar dulciurile de pe rafturi i-au ţinut în viaţă.  

De la apelul italianului până la sosirea salvatorilor au trecut 10 ore. La locul avalanşei, salvatorii încă mai sapă după victime. De luni noapte, nu a mai fost recuperată nicio persoană în viaţă. Bilanţul morţilor a ajuns la 24, iar 5 persoane sunt încă dispărute. 

-Salvatorii noştri, cei care l-au scos pe fiul meu, cei care au scos-o pe soţia mea, cei care au atins-o pe Ludovica, acel medic care a luat-o în braţe, lor trebuie să le mulţumesc pentru tot restul vieţii mele. Tuturor!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Tatăl copiilor români salvaţi din hotelul îngropat de avalanşă în Italia: "A fost disperare"