Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 27 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului, sfânt cu care, în general, românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 07:27

Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului, este prăznuit pe 27 aprilie
Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului, este prăznuit pe 27 aprilie - crestinortodox.ro
  • Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului, este prăznuit pe 27 aprilie.

Sfântul Apostol Simeon a fost fiul lui Cleopa, fratele lui losif, logodnicul Maicii Domnului. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Apostol Simeon a făcut parte din cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului şi a predicat Evanghelia lui Hristos în Iudeea.

Sfântul Apostol Simeon a fost numit Episcop al Ierusalimului, după moartea Sfântului Apostol Iacob, vărul său. Sfântul Apostol Simeon a păstorit Episcopia Ierusalimului până la o vârstă înaintată.

Există informaţii care arată că, atunci când a primit cununa muceniciei, pe vremea împăratului Traian, Sfântul Apostol Simeon avea o vârstă înaintată, respectiv peste 100 de ani.

În Palestina a izbucnit o persecuţie asupra iudeilor şi asupra creştinilor, iar Sfântul Apostol Simeon a fost prins, supus la chinuri groaznice şi ucis prin răstignire, precum Domnul.

Pe acelaşi subiect

Sursa amintită precizează că vorbim despre o prigoană care a început în 106, prigoană declanşată de împăratul Traian şi în timpul căreia, la ordinul consului Attikus, au fost persecutaţi nu numai creştinii ci şi toţi urmaşii lui David.

Sfântul Ierarh Simeon a fost denunţat de câţiva eretici pe care îi combătuse în trecut şi a ajuns să fie supus la torturi de neimaginat. Totuşi, îndrăzneala arătată i-a făcut pe consulul Attikus şi cei apropiaţi lui să se întrebe cum de Sfântul Apostol Simeon, care avea, deja, 120 de ani, poate să îndure asemenea chinuri.

În cele din urmă, Sfântul Apostol Simeon a fost condamnat la moarte prin răstignire şi, cu bucurie că urmează morţii Domnului, s-a învrednicit să primească în cer cununa de biruinţă a muceniciei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 27 aprilie 2024. Cine a fost Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului