Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 7 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului

Miercuri, 7 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 19:06

Pe 7 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului
Pe 7 februarie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului - crestinortodox.ro
  • Pe 7 februarie 2024 este prăznuit Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului.

Februarie 2024 a adus o singură sărbătore cu cruce roşie în calendarul creştin ortodox. A fost vorba despre Întâmpinarea Domnului, care a fost prăznuită pe 2 februarie.

Totuşi, aproape în fiecare zi românii prăznuiesc câte cel puţin un sfânt, iar miercuri, 7 februarie 2024, este prăznuit Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului, un sfânt cu care suntem mai puţin familiarizaţi.

Cine a fost Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului

Conform crestinortodox.ro, "Sfântul Partenie s-a născut în Melitopole şi a trăit în secolul al IV lea". Vorbim despre un sfânt care a fost înzestrat de Dumnezeu cu darul de a alunga demonii şi a vindeca pe om de orice boală.

Pe acelaşi subiect

Sfântul Ierarh Partenie şi-ar fi folosit toată energia pentru a creşte numărul de creştini, sfătuindu-i pe oameni, mustrându-i, rugându-i, arătându-le calea adevărului şi făcând minuni întru numele lui Hristos, conform doxologia.ro.

Minunea bărbatului lovit de un taur în obraz

Există informaţii conform cărora s-a ajuns la concluzia că Sfântul Partenie poate vindeca omul de orice boală după ce a salvat ochiul unui bărbat.

Se spune că un bărbat fusese lovit de un taur cu cornul în obraz. Fusese lovit atât de tare încât i-a scos ochiul. Sfântul Partenie i-a pus ochiul la loc şi l-a spălat cu apă la ochi timp de trei zile până când bărbatul şi-a recuperat vederea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 7 februarie 2024. Cine a fost Sfântul Partenie, episcopul Lampsacului