Antena Meniu Search
x

Scandal la Dragalina! O echipă Observator care filma sacrificarea porcilor a fost atacată cu tractorul

Comuna Dragalina stă pe un butoi cu pulbere. În ziua în care a început îngroparea celor 21 de mii de porci, în ferma atinsă de virusul mortal, o echipă Observator a fost atacată de un paznic care primise ordin ca nimeni să nu se apropie. La un pas să fie loviţi cu tractorul, colegii noştri au surprins scene revoltătoare.

Vezi și

Comuna Dragalina stă pe un butoi cu pulbere. În ziua în care a început îngroparea celor 21 de mii de porci, în ferma atinsă de virusul mortal, o echipă Observator a fost atacată de un paznic care primise ordin ca nimeni să nu se apropie. La un pas să fie loviţi cu tractorul, colegii noştri au surprins scene revoltătoare. Dezinfecţia se face cu apă de la robinet, jandarmii au blocat drumul de acces, în timp ce animalele sunt ucise la foc continuu. Primarul a cerut autorităţilor de la Bucureşti să oprească operaţiunea deoarece e în pericol sănătatea a mii de locuitori.

Paznicul fermei unde 21 de mii de porci urmează să fie ucişi şi îngropaţi foloseşte tractorul ca să alunge echipa de filmare de la porţile exploataţiei. Reporterul şi operatorul Observator sunt urmăriţi câteva sute de metri, apoi unul dintre ei este prins milimetric între furcile metalice ale utilajului.

Drumul de acces către fermă e păzit de jandarmi. Gropile au fost săpate, iar dimineaţă a început măcelul porcilor, deşi în sat e revoltă. Oamenii spun că la nici un kilometru de casele lor va fi una devărat focar de infecţie care le va otrăvi fântânile.

Autorităţile locale, cu aviz de la Mediu şi Ape, au hotârât ca porcii ucişi să fie îngropaţi în curtea fermei, la aproape 4 metri adâncime într-o zonă unde apa freatică este un metru mai jos. Asta înseamnă că nu este respectată distanţa legală de doi metri între fundul gropii şi pânza freatică, aşa cum cere legea. Operaţiunea, însă, merge înainte.

Pe acelaşi subiect

Îngroparea porcilor nu ţine cont de teama sătenilor. La poarta fermei, un muncitor împiedică virusul să ajungă pe drum cu o găleată în care ar trebui să fie dezinfectant. În realitate apa se combină singură cu substanţa dezinfectantă.

Primarul speră ca subprefectul judeţului Călăraşi să poată convoca din nou Comitetul de urgenţă şi să supună la vot soluţia incinerării, mai ales că şi inspectorii de sănătate publică s-au opus îngropării animalelor.

Zilnic numărăm tot mai multe focare în judeţele afectate de pesta porcină. În curând ne apropiem de o mie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Dragalina! O echipă Observator care filma sacrificarea porcilor a fost atacată cu tractorul