Antena Meniu Search
x

Şcolile din Bucureşti şi câteva judeţe, închise vineri, 5 octombrie. Luni, elevii din Capitală vor învăţa după un program modificat

Şcolile din Bucureşti şi din alte câteva judeţe sunt închise astăzi, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei.

Şcolile din Bucureşti şi din alte câteva judeţe sunt închise astăzi, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei. De asemenea, vor fi închise și grădinițele din București.

Foarte important, unele şcoli din Capitală în care vor funcţiona secţii de votare pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni, 8 octombrie, astfel încât să elibereze secţiile și urnele.

Şcoli închise vineri, 5 octombrie, de Ziua Educaţiei

Astăzi, 5 octombrie, şcolile din Capitală sunt închise, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipului Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Este Ziua Educaţiei şi, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, cadrele didactice au zi liberă.

Şcolile din Bucureşti şi din alte câteva judeţe sunt închise astăzi, 5 octombrie

Din acelaşi motiv vor fi închise şi unităţile de învăţământ din mai multe judeţe ale ţării, precum Suceava, Brăila şi Buzău. În judeţul Galaţi, vor fi închise şcolile unde sindicaliştii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unităţi se vor desfăţura ”activităţi specifice”. 

Aceleaşi activităţi, programate de către dascăli, vor avea loc şi în restul şcolilor din ţară, în majoritatea judeţelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educaţiei este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO. 

Program modificat în şcoli după referendum 2018

Pregătirile pentru Referendumul pentru familie, care se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână au intrat în linie dreaptă.

De altfel, în şcoli şi grădiniţe urmează să fie amenajate secţiile de votare pentru Referendumul de sâmbătăt şi duminică, din zilele de 6 şi 7 octombrie.

Luni, elevii din Capitală vor învăţa după un program modificat

De asemenea, în Bucureşti, unele unităţi de învăţământ în care vor funcţiona secţii de votare pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Şcolile din Bucureşti şi câteva judeţe, închise vineri, 5 octombrie. Luni, elevii din Capitală vor învăţa după un program modificat