Antena Meniu Search
x

Seism 2018. Refugii în caz de cutremur în București. Autorităţile au stabilit 18 puncte de întâlnire

Fără internet, fără semnal la telefon şi cu locuinţa distrusă, puţini ştiu încotro s-ar putea duce în primele momente după ce scapă cu viaţă. În Bucureşti, de exemplu, autorităţile au stabilit 18 puncte de întâlnire.

Vezi și

Fără internet, fără semnal la telefon şi cu locuinţa distrusă, puţini ştiu încotro s-ar putea duce în primele momente după ce scapă cu viaţă. În Bucureşti, de exemplu, autorităţile au stabilit 18 puncte de întâlnire. Sunt pieţe, parcuri sau zone departe de înălţimea unor clădiri, unde salvatorii pot amplasa tabere de preluare a sinistraţilor.

Cele 18 puncte de intalnire sunt dispuse in mai toate zonele importante ale Bucurestiului. Acolo oamenii ar trebui sa se adune sa primeasca o prima ingrijire medicala iar apoi sa fie transportati infara Capitalei

Locurile de adunare sunt destinate celor care reuşesc să scape de sub dărâmături şi nu îşi mai pot folosi locuinţele. Piata Unirii, zona Universităţii sau Piaţa Revoluţiei sunt doar câteva dintre ele. 

Cei care locuiesc în zona Obor , Stefan cel Mare sua zona Lacul Ti ar trebui în mod normal să se adune în zona Parcul Circului. Aproximativ 7-8 mii de persoane ar putea fi găzduite aici, primind asistenţă emdicala.

Fiecare zonă a fost aleasă în funcţie de câteva criterii. Distanţa faţă de clădirile din jur, mărimea spaţiului şi posibilitatea rapidă de evacuare a persoanelor. Tot în aceste zone oamenii rămaşi fără acte de identitate sau cele care îşi caută apropiaţii îi pot găsi mult mai uşor dacă ştiu unde să se adune în urma unei catastrofe, spun autorităţile. Exerciţiul din aceste zile va include şi aceste spaţii.

Toţi cei care vor să afle locurile unde se pot adăposti în urma unui seism puternic trebuie să intre pe pagina de internet a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Seism 2018. Refugii în caz de cutremur în București. Autorităţile au stabilit 18 puncte de întâlnire