Antena Meniu Search
x

Serbările copiilor de Sărbători scot bani din buzunarele părinţilor. Costumele din poveşti sunt cele mai costisitoare

E agitaţie mare-n toate grădiniţele. Copiii repetă de zor pentru rolurile primite la serbarea de Crăciun. Iar părinţii, pun cheltuielile pe hârtie.

Vezi și

E agitaţie mare-n toate grădiniţele. Copiii repetă de zor pentru rolurile primite la serbarea de Crăciun. Iar părinţii, pun cheltuielile pe hârtie. Costumele de spiriduşi sau crăiese ale zăpezii, specifice perioadei, sunt costisitoare şi dacă le cumperi, şi dacă le închiriezi. Înainte să tragă linie, părinţii pun la calcul şi poza făcută de un fotograf profesionist. Dar şi darul pentru educatoare.

"Aici, avem costumul de turtă dulce. Nu mai ştiu cum se numea spectacolul şi îmi plăcea foarte mult costumul ăsta." Charlize are camera plină de astfel de costume. Le-a păstrat de-a lungul anilor, de la fiecare serbare. "Fiecare avea câte-un rol, dansam, cântam, aveam roluri." "Am cumpărat costumele pentru serbări, după care am descoperit că fetiţei mele îi plac costumele şi atunci am spus că merită să facem investiţii şi am ajuns la un număr de impresionat de costume!", spune Gabriela Mallouf, mama lui Charlize.

Ca orice mamă, povesteşte că şi-a dorit ca totul să fie perfect pentru fetiţa ei, la primul ei spectacol. Atunci, a cheltuit câteva sute de lei pentru costumul de crăiasă a zăpezii. Astăzi, preţurile variază. De la câteva zeci de lei până la sute de lei.

Părinţii au şi alte cheltuieli. În această perioadă se strâng bani pentru cadourile educatoarelor şi profesoarelor. Iar cei care vor să rămână cu fotografii realizate de profesionişti, cheltuie în jur de 50 de lei. 

Pe acelaşi subiect

Cei care vor să economisească, pot să închirieze costumele cu doar 40 de lei pentru 24 de ore, însă trebuie să lase şi o garanţie de 60 de lei. 

Există şi părinţi mai norocoşi. Grădiniţele din Sectorul 3 au colecţia lor de costume, astfel că părinţii sunt scutiţi de astfel de cheltuieli.

Doliul naţional a afectat, însă, şi programul serbărilor. Inspectoratele şcolare au recomandat ca joi şi vineri să nu se ţină astfel de evenimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Serbările copiilor de Sărbători scot bani din buzunarele părinţilor. Costumele din poveşti sunt cele mai costisitoare