Antena Meniu Search
x

Asistentul din Sibiu, diagnosticat cu COVID-19, a fost externat: „Oricât de pricepuți ar fi medicii, tot Dumnezeu hotărăște”

Prima persoană din Sibiu declarată oficial ca fiind infectată cu COVID-19, un asistent din cadrul secției ATI a Spitalului Clinic Județean, a fost declarată vindecată și a fost externată.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.04.2020, 09:37

Sergiu Danciu, primul caz confirmat cu COVID-19 la Sibiu, a fost externat
Sergiu Danciu, primul caz confirmat cu COVID-19 la Sibiu, a fost externat - Turnul Sfatului
  • Sergiu Danciu este primul pacient confirmat cu COVID-19 la Sibiu.
  • Asistentul medical, care are diabet, se consideră norocos că a scăpat cu viață.

Sergiu Danciu a ajuns acasă după o lună de internare și șapte teste, dintre care, primele cinci au ieșit pozitive. Spune că a fost norocos, pentru că simptomele lui au fost ușoare, însă teama, el fiind și diabetic și izolarea au fost greu de controlat. 

Povestește că primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns acasă a fost să aprindă o lumânare. 

„Eu am avut o formă foarte ușoară. Am avut temperatură de 38 timp de patru zile, apoi stări subfebrile de 37cu 4, cu 5 sau cu 7. Alte simptome nu am avut. A fost greu la început pentru că mă gândeam la ce e mai rău, pe baza la ceea ce se spunea, dar în cazul meu s-a dovedit să nu fie așa. Izolarea, însă, este grea, mai ales pentru o persoana activă. Eu lucram cam 12 ore în fiecare zi. Am avut noroc cu colegii, cunoscuții, familia cu care vorbeam zilnic, chiar și cu pacienții care mă sunau să mă întrebe ce fac sau să-mi ceară sfatul pentru un pansament”, povestește Sergiu.

Sergiu se simte bine acum și de luni, 4 mai, poate să se întoarcă la serviciu. Spune că primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns acasă a fost să aprindă o lumânare și și-a îmbrățișat animalele de companie.

Spune că a învățat că, oricât de pricepuți ar fi medicii, tot Dumnezeu hotărăște. 

„Am învățat că oricât de pricepuți ar fi medicii, tot Dumnezeu hotărăște”, spune Sergiu, pentru Turnul Sfatului.

Le transmite sibienilor „să păstreze distanța, să se dezinfecteze pe mâini, chiar după ce folosesc săpunul, pentru că din ce am constatat eu și din ce am citit, nu prin atingere îl luăm, ci prin secreții nazo-bucale, deci purtatul măștii trebuie să ne intre în obicei”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Asistentul din Sibiu, diagnosticat cu COVID-19, a fost externat: „Oricât de pricepuți ar fi medicii, tot Dumnezeu hotărăște”