Antena Meniu Search
x

Sfinții Ioachim și Ana. Ce trebuie să faci astăzi ca să îți meargă bine tot anul!

Creștinii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria, o sărbătoare marcată de tradiții, obiceiuri și superstiții pentru români.

Creștinii ortodocși îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Ioachim și Ana, părinții Fecioarei Maria, o sărbătoare marcată de tradiții, obiceiuri și superstiții pentru români.

Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana erau bogaţi material şi, mai ales, spiritual, trăind după legea lui Dumnezeu. Se spune că Ioachim îşi împărţea în fiecare an câştigul astfel: o parte pentru templul din Ierusalim, altă parte pentru săraci şi o parte pentru familia lui.

Ioachim şi Ana şi-au dorit foarte mult copii, însă nici după 50 de ani de căsătorie nu au reuşit să dea naştere unui prunc. Dumnezeu s-a îndurat de ei şi le-a oferit o fiica, pe nume Maria. Arhanghelul Gavriil le-a zis că este „vas ales lui Dumnezeu".

Pentru a-i mulţumi Domnului pentru milostenie, Părinţii Ioachim şi Ana au dus-o pe Maria la Templu la vârstă de 12 ani, pentru a intră în serviciul religios.

Pe acelaşi subiect

Sfinţii şi Drepţii Părinţi Ioachim şi Ana sunt consideraţi octrotitorii familiei şi cei ce îi ajută pe părinţi să aibă copii sănătoşi. Preoţii spun că cei care se roagă la acest doi mari Sfinţi primesc acest dar: un copil.

Ce să nu faci de Sfinţii Ioachim şi Ana

Nu ai voie să speli haine pentru că se consideră o lipsa de respect faţă de mama Sfintei Fecioare Maria. Femeile care spală cu mâna pe 9 septembrie pot săraci, spun superstiţiile de la ţară.

Este ziua în care e bine să cumperi un cadou, cât de mic posibil, unui copilaş din familie sau propriului copil, întru cinstirea Sfintei Ana. Sfânta Ana este protectoarea celor mici şi a femeilor însărcinate.

Femeile însărcinate care intră în biserica în această zi vor avea o sarcina uşoară, spun bătrânii din Moldova.

Nu ai voie să îţi superi părinţii, iar dacă eşti părinte, nu ai voie să îţi necăjeşti copilul azi. Dacă faci asta, relaţia voastră se va răci pentru tot restul vieţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Sfinții Ioachim și Ana. Ce trebuie să faci astăzi ca să îți meargă bine tot anul!