Antena Meniu Search
x

Slăbitul matematic nu este eficient

Ne-am obişnuit ca atunci când vrem să slăbim să avem grijă câte calorii consumăm în fiecare zi.

Vezi și

 Ne-am obişnuit ca atunci când vrem să slăbim să avem grijă câte calorii consumăm în fiecare zi, fie că această metodă ne-a fost recomandată de un nutriţionist, fie că am găsit noi un aşa zis număr magic.

Specialiştii spun, însă, că nu există un număr standard care să funcţioneze în fiecare situaţie şi că trebuie să fim foarte atenţi la dietele bazate pe un număr restrictiv de calorii.

Prin urmare, dietele hipocalorice nu sunt neapărat o idee bună, iar adevăraţii nutriţionişti nu apelează la ele decât în cazuri speciale. Aşa că este foarte important să avem grijă de unde vin mai exact informaţiile după care ne ghidăm în lupta cu kilogramele.

Dar indiferent de unde vine informaţia, metoda caloriilor nu este foarte comodă şi poate avea şi efecte neplăcute pe termen lung. Dacă, totuşi, doriţi să vă ghidaţi după un anumit număr de calorii în dietă, trebuie să ştiţi că acesta se calculează ţinându-se cont de anumite variabile cum ar fi vârsta, sexul, greutatea şi înălţimea, dar şi efortul fizic pe care îl depuneţi zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Slăbitul matematic nu este eficient