Antena Meniu Search
x

Slujbă sfinţire Catedrala Mântuirii Neamului. Doar 2.500 de oameni vor intra în lăcașul de cult, pe 25 noiembrie

Doar 2.500 de oameni vor intra în Catedrala Mântuirii Neamului, la slujba de sfinţire de peste zece zile. Sunt politicienii, înalţii demnitari şi feţele bisericeşti care vor primi invitaţii speciale. Restul credincioşilor, până la 15 mii, vor asculta slujba de afară.

Vezi și

Doar 2.500 de oameni vor intra în Catedrala Mântuirii Neamului, la slujba de sfinţire de peste zece zile. Sunt politicienii, înalţii demnitari şi feţele bisericeşti care vor primi invitaţii speciale. Restul credincioşilor, până la 15 mii, vor asculta slujba de afară. Abia la finalul ceremoniei, vor putea admira, pe rând, cel mai mare lăcaş de cult al României, care a costat peste 100 de milioane de euro. Pelerini din toată ţara se pregătesc să vină spre Capitală.

Cele şase clopote de zeci de tone vor răsuna pentru prima oară cu doar câteva ore înainte de marea sfinţire. Aproape 20 de mii de credincioşi din toată ţara vor asista la slujba de pe 25 noiembrie. 15 mii vor fi afară, în curtea edificiului. Doar 2.500 vor intra în biserică, în timpul ceremoniei, pe bază de invitaţie.

Pentru acest moment, se fac pregătiri în toate bisericile din ţară. Pe uşi, preoţii au lipit afişe care anunţă Sfinţirea Catedralei Mânturii Neamului. Enoriaşii care vor să participe la marea slujbă se înscriu pe liste. Numai la Iaşi, peste 600 de oameni au anunţat deja că se alătură pelerinajului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Procedura e simplă. În funcţie de numărul de enoriaşi înscrişi, bisericile închiriază autocare care să-i aducă pe 25 noiembrie în Bucureşti. Costurile sunt suportate fie de conducerea lăcaşurilor de cult, fie de credincioşi.

Catedrala a costat 105 milioane de euro, până în acest moment

Până la slujba de sfinţire, la Catedrală se munceşte în continuare. Cel mai mare lăcaş de cult este pe trei sferturi gata. Ieri, muncitorii au așezat clopotul mare, de 25 de tone, pe structura metalică.

Altarul, unic în ţara noastră, are icoane din mozaic italian, cu foiţă de aur. La fel au fost pictate şi uşile. Până acum, investiţia se ridică la peste 105 milioane de euro.

Slujba de sfinţire va fi oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu Patriarhul Ecunemic al Constantinopolului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Slujbă sfinţire Catedrala Mântuirii Neamului. Doar 2.500 de oameni vor intra în lăcașul de cult, pe 25 noiembrie