Şoferii din România, campioni la viteză, inconştienţă, şi teribilism. Lipsa educaţiei rutiere îşi spune cuvântul
Şoferii români sunt slab educaţi şi prost pregătiţi de instructorii auto. Când ajung posesori de permis, devini agresivi la volanş.
Şoferii români sunt slab educaţi şi prost pregătiţi de instructorii auto. Astfel, când ajung posesori de permis, devini agresivi la volan şi riscă să provoace accidente rutiere grave. Exemple proaste primesc şi din familie sau de la partenerii de trafic. Statisticile arată că suntem pe ultimele locuri în Europa la siguranţă rutieră.
Viteză, inconştienţă, şi teribilism. Sunt câteva dintre concluziile pe care le puteţi trage în timp ce priviţi imaginile de mai sus. Multe au devenit, din păcate, obişnuite în trafic.
În fiecare zi, pe şoselele din România îşi pierd viaţa 5 persoane, iar 22 sunt rănite grav. Alte 275 de accidente rutiere se soldează cu pagube materiale.
Sunt cifre care ne pun pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.
Un studiu realizat de societăţile de asigurare din România arată că peste 30% dintre cei chestionaţi au fost implicaţi într-un accident rutier, iar jumătate dintre ei au fost sancţionaţi la volan.
Cauzele cele mai frecvente sunt lipsa educaţiei rutiere încă de pe băncile şcolii şi slaba pregătire la şcolile de şoferi.
În lipsa unei pregătiri corespunzătoare, începătorii copiază manevrele şoferilor mai vechi. Şi să facă aceleaşi greşeli. Să nu semnalizeze, să forţeze culoarea semaforului sau să vorbească la telefon pentru că aşa fac şi alţii.
Atunci când un şofer folosește telefonul ca să scrie un mesaj în timp ce conduce, şansele să producă un accident cresc de cinci ori. Anul trecut, în România, s-au produs peste 31 de mii de accidente rutiere în care au decedat aproape 2000 de oameni.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰