Antena Meniu Search
x

Special! Crizele de personalitate ale copiilor încep de la vârste fragede

Crizele de personalitate ale copiilor încep de la cele mai fragede vârste şi puţini sunt părinţii care au avut norocul să nu se confrunte cu aşa ceva.

Vezi și

Crizele de personalitate ale copiilor încep de la cele mai fragede vârste şi puţini sunt părinţii care au avut norocul să nu se confrunte cu aşa ceva. 

Părinţi depăşiţi de situaţie, un puşti tăvălindu-se printre rafturi şi urlând cât îl ţin plămânii că vrea! Ce? Nici nu mai contează! E o scenă clasică ce se repetă destul de des mai ales în dreptul raioanelor cu jucării.

Oare părinţii au greşit cu ceva? Oare copilul are prea multă personalitate şi încă de mic refuză să accepte sfaturile şi argumentele părinţilor? Nici una dintre variante nu este corectă, în cazul în care discutăm despre un copil de maximum 3 ani. Dar dacă acest tip de comportament se întâlneşte la copii mai mari, înseamnă că părinţii au nevoie de puţin ajutor ca să-şi domolească puştiul-problemă.

Dacă un copil de 2-3 ani face crize de personalitate, nu este din vina părinţilor care l-ar răsfăţa prea mult. Însă, dacă vorbim despre un copil de 7-8 ani care se comportă în acest mod, situaţia se schimbă radical. Dar şi în acest caz, părinţii trebuie să ştie cum să gestioneze situaţia.

Cel mai bine este să-l lăsaţi să se calmeze, după care să-i explicaţi de ce nu i-aţi luat jucăria pe care şi-o dorea sau de ce trebuie să-şi facă lecţiile la o anumită oră şi nu când se lasă noaptea. Normal, ca orice părinte responsabil, şi de data asta este nevoie de foarte multă răbdare şi tact.

Esenţial este să nu cedaţi manipulării. Dacă veţi face asta ori de câte ori copilul are o criză de personalitate, s-ar putea să vă treziţi - peste nişte ani - că sunteți părinţii unui adolescent care nu poate fi stăpânit şi care intră în toate problemele posibile, inclusiv legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Special! Crizele de personalitate ale copiilor încep de la vârste fragede