Antena Meniu Search
x

Special! Cum să ne concepem meniul

Suntem ceea ce mâncăm! E o expresie cunoscută, dar nu foarte flatantă pentru noi, românii, mai ales după Sărbătorile de Iarnă. Dar să nu disperăm: dacă suntem cam purceluşi de Crăciun şi de Revelion, ulterior putem adopta un meniu aşa cum trebuie.

Vezi și

Avem nevoie doar de nişte informaţii de bază, pentru ca - mai apoi - să ne dezvoltăm propriile variante culinare. Pentru liniştea dumneavoastră, ţin să menţionez că meniurile sănătoase nu exclud dulciurile. Doar că le schimbă puţin compoziţia.

Orice dietă sănătoasă începe cu un mic dejun plin de vitamine. Iar dacă nu aveţi prea mult timp la dispoziţie, varianta perfectă este un smoothie de fructe.

Pentru asta avem nevoie de banane, mango foarte copt, avocado copt, miere, lapte de soia. Acum că aveţi lista de alimente, urmează preparare deliciului matinal. Totul începe de la avocado.

Tăiem părţile mai puţin sănătoase. Cubuleţe nu foarte mici, ci medii pentru a putea fi blendate.

Acum e rândul blenderului să intre în acţiune şi gata. Micul dejun arată exact ca o zi însorită de primăvară.

Prânzul trebuie să fie la fel de sănătos. Ce spuneţi de puţin somon cu legume? În afară de peşte mai avem nevoie de broccoli, salată de Bruxelles, andive, roşii, lămâi şi puţin unt.

Cina trebuie să fie uşoară, dar saţioasă.

Avem nevoie pentru salata aceasta de valeriană, se găseşte chiar şi în sezonul rece, un mix de rucola şi radichio, rodii, andiva şi salată chinezească, lime, mentă, oregano şi pentru dressing avem nevoie de iaurt natural şi de miere de albină.

Aici e mai mult de muncă având în vedere că întâi trebuie să alegem sâmburii din rodii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Special! Cum să ne concepem meniul