Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Eleonora Zugun, fata diavol

În viaţă, aşa cum o ştim, există multe întâmplări pentru care nu putem găsi niciun fel de explicaţie! Întâmplări atât de bizare care, povestite, par mai degrabă file dintr-un roman de groază

Vezi și

În viaţă, aşa cum o ştim, există multe întâmplări pentru care nu putem găsi niciun fel de explicaţie! Întâmplări atât de bizare care, povestite, par mai degrabă file dintr-un roman de groază

Evenimente care te duc cu gândul la faptul că dincolo de ceea ce noi numim realitate, mai există o lume. Una ascunsă.

O astfel de întâmplare din România Interbelică a depăşit graniţele ţării şi încă mai fascinează pasionaţii de paranormal. Este povestea unei copile despre care sătenii spuneau că este posedată. Străinii însă au crezut că era vorba de o copilă care avea puteri neobişnuite. Iată povestea ei.

Satul Talpa din Botoşani nu pare cu nimic mai deosebit de vreo altă aşezare rurală. Dar e suficient să aminteşti de un singur nume pentru ca faţa oamenilor să se schimbe. Eleonora Zugun.

Deşi au trecut aproape 100 de ani de la evenimentele care au schimbat viaţa satului, bătrânii care ştiu povestea încă se cutremură când îşi amintesc de Fata Diavol, aşa cum ajunsese să fie numită copila.

Era anul 1924 când viaţa Eleonorei s-a schimbat radical. Fetiţa de şapte ani ar fi primit de la bunica ei un şirag de mărgele. Eleonora şi-a ascultat tatăl. A mers şi a aruncat mărgelele în Siriu. Ce trebuia să fie sfârşitul unei poveşti bizare a fost de fapt începutul uneia de groază. Iar evenimentele bizare au continuat. În jurul ei, obiectele pluteau inexplicabil. Mai mult decât atât, fata avea crize violente şi spunea că este atacată de Dracul. Pe pielea ei apăreau urme de zgârieturi şi de muşcături. Uşor-uşor, întreg satul a auzit de povestea copilei. Mulţi nu au crezut.

Fără să găsească o soluţie, părinţii ei au plimbat-o pe la preoţi şi pe la mănăstiri. Fără rezultat. Între timp, păţăniile copilei depăşiseră graniţele ţării. Multă lume şi-a arătat interesul faţă de povestea Eleonorei. Însă fata a ajuns sub protecţia contesei Zoe Wassilko-Serecki, o aristocrată preocupată de fenomenele paranormale.

Cei mai faimoşi parapsihologi şi oameni de ştiinţă ai vremii credeau că Eleonora, ţărăncuţa simplă din Dorohoi era posesoarea unor puteri telekinetice. Au studiat evenimentele bizare care se apăreau înexplicabil în jurul Eleonorei.

Evenimentele bizare din jurul Eleonorei s-au oprit brusc, în momentul în care copila a devenit adolescentă. La scurt timp, s-a întors în ţară, iar viaţa ei a continuat fără evenimente bizare. Însă enigma ei rămâne una dintre cele mai bine documentate şi totuşi fără de răspuns din istoria modernă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Eleonora Zugun, fata diavol