Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Special! Și creierul are nevoie de antrenament

Dacă pentru corp avem exerciţiile aerobice, pentru creier le avem pe cele. neurobice. Sunt antrenamente concepute pentru a creşte capacitatea creierului de a efectua orice sarcină, indiferent de condiţii

de Redactia Observator

la 21.08.2015 , 21:02

Dacă pentru corp avem exerciţiile aerobice, pentru creier le avem pe cele. neurobice. Sunt antrenamente concepute pentru a creşte capacitatea creierului de a efectua orice sarcină, indiferent de condiţii. 

Gimnastica mintală se bazează pe stimularea simţurilor de bază, cu ar fi văzul, auzul sau mirosul în combinaţie cu o serie de diverşi stimuli emoţionali.

Exerciţiile sunt necesare pentru că, fie că ne place, fie că nu, creierul uman îmbătrâneşte la fel ca orice alt organ. Pentru a ne păstra spontaneitatea şi concetrarea în gândire şi la vârste înaintate, trebuie să îl antrenăm zilnic.

Vezi și

Nu vă imaginaţi doar exerciţii rupte din cărţile science fiction. Simpla inversare a activităţilor matinale sau o mergesul prin casă cu ochii închişi pun creierul la muncă.

Chiar conversaţiile de zi cu zi pot fi un bun exerciţiu. Încercaţi să găsiţi răspunsuri noi la întrebări banale, cum ar fi "Ce faci?"

Până şi aromele noi pot fi un exerciţiu pentru creier, deci nu vă sfiiţi să gustaţi mâncăruri nefamiliare. La fel de bine puteţi să citiţi o carte cu voce tare sau să faceţi un duş cu ochii închişi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Special! Și creierul are nevoie de antrenament