Antena Meniu Search
x

Special! Limbajul vulgar, sănătate curată

În timp ce oamenii de ştiinţă din Marea Britanie ne recomandă să fim calmi, savanţii de peste Ocean ne îndeamnă să dăm frâu liber sentimentelor. Americanii ne îndeamnă să reacţionăm exploziv atunci când simţim că nu mai putem.

Vezi și

 Am fost educaţi să ne comportăm frumos, să nu vorbim urât, să nu bârfim şi să nu dăm frâu liber nervilor. Cercetătorii americani nu sunt, însă, de acord cu asta. Potrivit ultimului lor studiu, bunele maniere ajung să ne bage în spital. Iar principala concluzie a cercetării este următoarea: dacă îţi vine să înjuri, înjură!

Chiar dacă românii se declară liberi în vocabular, psihologii noştri spun că nu e cazul să aplice "metoda americană". Exact aşa vor face românii, în special în cazul unui accident uşor de circulaţie, produs din cauza neatenţiei unui şofer.

Acesta nu va fi făcut în toate felurile, ci ar fi rugat să fie mai atent pe viitor, pentru că ar putea învăţa mai mult. În realitate, românii îşi dau drumul la gură ori de câte ori situaţia o cere.

Psihologii noştri spun că tocmai acest gen de manifestări îţi pot genera probleme de sănătate. Dar savanţii de peste Ocean nu încurajează doar limbajul vulgar, ci şi bârfele, despre care susţin că întăresc relaţiile sociale.

Periatul şefului este o altă modalitate de a ne menţine starea de sănătate, mai ales materială. Cine îşi lustruieşte cu entuziasm şeful are şanse minime să fie admonestat atunci când se întâmplă ceva rău.

În orice caz, e bine să nu ne conducem viaţa după studiile cercetătorilor americani. Altfel, toate televiziunile din lume ar trebui să anunţe de mai multe ori pe zi, următorul lucru: Abţinerea de la înjurat, dăunează grav sănătăţii. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Special! Limbajul vulgar, sănătate curată